Nem maradt következmények nélkül, hogy a német ügyészség elfogadta a vádemelési javaslatot Bernie Ecclestone ellen. A 83 éves üzletember a német döntésre reagálva lemondott a Forma-1-et irányító cégben betöltött igazgatótanácsi tisztségéről.

A – kétségkívül sok ellenfele által várt – lemondásnak túl nagy hatása nem lesz a mindennapi ügyekre, a Delta Topco közleménye szerint Ecclestone továbbra is napi szinten részt vesz a cég irányításában.

“Saját javaslatára az igazgatótanács elfogadta, hogy az ügy rendezéséig Ecclestone azonnali hatállyal lemond az igazgatói tisztségről” – áll a közleményben. “Az igazgatótanács szerint az F1 üzleti és sportérdekei is azt kívánják, hogy Ecclestone továbbra is napi szinten irányítsa a munkát.”

Egyfajta felkészülésnek is tekinthető a Delta Topco döntése, elképzelhető, hogy a cég és maga Ecclestone is arra számít, hogy elítélik Németországban. A tárgyalás várhatóan áprilisban kezdődik.

A Forma-1 szövevényes hálózatának tetején elhelyezkedő Delta Topco a sport tényleges “anyacége”, 2110-ig birtokolja az F1-gyel kapcsolatos jogokat.