Gérard Lopez, a Forma-1-es Lotus tulajdonosa szerint semmi jelentősége nincs annak, hogy a csapat nem készül el az autóval az első jerezi tesztre. Lopez őrült pletykának tartja, hogy a csapat teljesen kifutott a pénzből, sőt még a vb-n való indulása is veszélyben van (az FIA hivatalos nevezési listáján is két csillaggal szerepel a gárda – a szerző).


“Eleve rossz elnevezéssel vagyunk a listán. Mindenkit megnyugtathatok, ott leszünk a bajnokságban” – mondta a Genii Capitalt vezető Lopez, megerősítve, hogy a Lotus nem lesz ott Jerezben. “Így is nagyon elégedettek vagyunk az autó fejlesztésével, a szélcsatornás fejlesztések nagyon jól haladnak.”

Lopez szerint a hiányzó kilométerek nem jelentenek nagy problémát, mert a motorszállító Renault-tól megkapnak minden adatot. “És különben is, 15-16 fok lesz Jerezben, mi fog kiderülni a hűtésről és a gumikról? Jobb egyenesen Bahreinbe repülni, az első igazi teszt ott lesz. Addig meg a gyárban találhatunk néhány tizedet.”

A renault-s szerződés így is érdekes kérdés, mert hivatalosan továbbra sem jelentették be a közös munkát. “Renault-motorral megyünk, de az igaz, hogy régóta dolgozunk egy számunkra előnyös szerződésen. A Lotus nem egyszerű ügyfél, a mérnökeink is benne voltak a KERS fejlesztésében.”

Lopez elismerte, hogy a Quantum zsákutca volt, nem kapott egy fillért sem a csapat a remélt befektetőtől. “A lyukakat ismét mi foltoztuk be. 2014-re a PDVSA-val (Maldonado szponzora) teljes a költségvetés, nem kell új adósságtól tartanunk. Jelenleg körülbelül 114 millió fonttal (41 milliárd forint) tartozunk, de a pénz nálunk, a cégünkben van, teljesen biztonságban. Majd meglátjuk, hogyan tudjuk kivenni újra, de az tény, hogy egy ideje költségtakarékosan kell gondolkoznunk. 250 embertől is meg kellett válnom.”

Lopez sokat vár az idei évtől, mert szerinte Romain Grosjean és Pastor Maldonado személyében az “egyik leggyorsabb” páros állt össze a Lotusnál.