Megszületett a döntés, a müncheni bírók megalapozottnak látják a Bernie Ecclestone elleni korrupciós vádakat, így a Forma-1 urának ügyét tárgyalni fogják. 
Az ügyészség szerint az angol üzletember egyértelműen azért fizetett 45 millió eurót a már tavalyelőtt elítélt bankárnak, Gerhard Gribkowskynak, hogy ő a munkaadóját, a Bayerische Landesbankot megtévesztve áron alul adassa el a pénzintézettel a Forma-1-ben bírt tulajdonrészét. Ecclestone korábban azt állította, hogy azért fizetett, mert Gribkowsky zsarolta őt az adóhatóság rászabadításával.


A valamikor áprilisban induló tárgyalássorozat már a második lesz Ecclestone számára, ugyanis Londonban november eleje óta folyik az ügye, ott az F1 jogainak egy másik korábbi tulajdonosa, a Constantin Medien követel tízmilliókat, amiért ők is áron alul adták el a tulajdonrészüket és estek el bevételektől.
Ha az ügyek Ecclestone elítélésével végződnek, a 83 éves üzletember F1-es karrierje is befejeződik, a jelenlegi jogtulajdonos, a CVC befektetési csoport nem fogja tovább alkalmazni.
Németország másik felén más kontextusban szerepel Ecclestone neve, az F1 ura a csődbe jutott Nürburgring megvásárlásán dolgozik.
“Szeretnénk bebiztosítani, hogy minden évben legyen Forma-1-es verseny Németországban. Van egy-két más érdeklődő is, de mi csak annyit vagyunk hajlandóak fizetni, amennyit valójában ér a pálya. De hisszük, hogy mi bárki másnál jobban tudnánk kezelni a pályát” – nyilatkozta a Handelsblattnak.