A Lotus-csapat egy héttel ezelőtt jelentette be, hogy kihagyja az első, január 28-án kezdődő Forma-1-es tesztet, és csak három héttel később, a február 19-én induló bahreini gyakorláson küldik pályára az autót.


A Lotus főnöke, Eric Boullier azt állította, tényszerűen tudja, hogy nem ők lesznek az egyetlen kimaradó csapat, de egyelőre nem igazolódott az állítása. A McLaren és a Mercedes még múlt kedden bejelentette a bemutató időpontját és a jerezi teszten való részvételét, később a Caterham is megtette ezt, a hétvégén pedig a Marussia részéről erősítették meg, hogy ott lesznek. A Ferrari hivatalosan még nem közölt semmit, de a részvételük nem kérdéses.
Ma kora délután a tavaly az első tesztre csak a 2012-es autóval érkező Williams is csatlakozott a többiekhez: a Twitteren leszögezték, hogy mennek Jerezbe.
“Üdvözlet Grove-ból! Kezdenek felpörögni a dolgok, a héten rakjuk össze az FW36-ost. Két hét múlva már ott leszünk Jerezben, már most mindannyian alig várjuk az indulást!” – írta a tavaly siralmas szezont teljesítő patinás csapat.
A Williamsnél idén a második évét kezdő finn tehetség, Valtteri Bottas, valamint a Ferraritól távozott Felipe Massa versenyez majd. Pastor Maldonado a Lotushoz igazolt át.