John Button, a 2009-ben világbajnoki címet szerző pilóta, Jenson Button édesapja 70. életévében, hétfőn elhunyt. A brit sajtóban megjelent első hírek alapján szívroham okozta az F1 világában jól ismert idősebb Button halálát. A versenyhelyszíneken minden alakalommal megjelenő, büszke édesapa joggal vádolható azzal, hogy megfertőzte fiát az autók, az autóversenyzés szeretetével.

Az 1970-es években hazai szinten sikeres ralikrossz-versenyzőként hamar felismerte, hogy fia tehetsége megérdemli a maximális támogatást. Jenson már első gokartja mellett, nyolc évesen elárulta apjának, hogy álma a Forma-1-ben való versenyzés.

Ezt az álmot pedig ketten együtt váltották valóra, John Button mindig fia mellet állt, szinte az összes 249 futamán ott lehetett találni az aktuális csapatnál, kissé háttérbe vonulva, de mégis erős jelenléttel támogatta a világbajnoki pontokért küzdő Jensont. Mindig közkedvelt alakja volt a paddocknak, és a halálhírt követően egyre több csapat, versenyző fejezi ki együttérzését, és róják le tiszteletüket John előtt.

“Hosszú Forma-1-es pályafutásom során sok Forma-1-es édesapával találkoztam, de azt hiszem elmondhatom, hogy John mindegyiküknél hűbb maradt a fiához. Kiskora óta támogatta Jensont, mindig előteremtette a pénzt a következő gokartversenyre. Ahogy teltek az évek, és jöttek a sikerek, John ugyanúgy mindig jelen volt, és szeretetre méltó, jóindulatú emberként népszerű tagja volt Jenson kíséretének. Az egész McLaren-csapat, nevében őszinte részvétemet szeretném kifejezni a Button családnak és a barátoknak” – mondta a McLaren csapatfőnöke, Martin Whitmarsh.

A részvétet nyilvánító Twitter üzenetek sora egyre bővül, a Mercedes-csapat mellett Fernando Alonso, Jules Bianchi, Matin Brundle is ezt a utat választotta az együttérzés kifejezésére..