Amint kiderült, hogy Sergio Pereznek távoznia kell a Forma-1-es McLarentől, a mexikói rögtön azon kezdett dolgozni, hogy bekerüljön a Force Indiához. Noha a Lotusnál és a Saubernél is volt még hely, amikor közölték vele a rossz hírt, Perez nem gondolkodott sokáig, merre induljon.


“Amint biztossá vált, hogy el kell hagynom a McLarent, a Force Indiát írtam fel első helyre a noteszembe” – mondta Perez. “Nagyon jó csapat, és ahogy én, szintén éhes a sikerre.”

“A Force Indiával nagyjából akkor kezdődtek az egyeztetések, amikor Austinban voltunk. Részt vettem néhány találkozón, és egy csomó telefonos konferenciát is tartottunk, mielőtt minden eldőlt volna a pozitív irányba.”

Perez nem bánja a McLarennél töltött egy évet, de szerinte még nem mutatta meg minden képességét. “Az előző év nagyon fontos része volt a fejlődésemnek. Nem bánok semmit: a McLaren nagyszerű csapat, és mindig tisztelni fogom őket.”

“Sajnos, különböző okokból a szezon nem úgy alakult, ahogy reméltük, és dobogóra sem állhattunk. Most más helyzetben vagyok, de ez is izgalmas. Őszintén hiszem, hogy az igazi sikerek még várnak rám a Forma-1-ben.”

“Nico Hülkenberg személyében nagyon versenyképes és tapasztalt pilóta lesz a csapattársam, aki nem ismeretlen itt. Remélem, sokat tudok tanulni tőle, nagyszerű közös szezon előtt állunk. Úgy érzem, a McLarennél töltött egy évtől jobb pilóta lettem, de ez csak akkor ér valamit, ha az idén is erős tudok maradni.”