Mitől nagy egy pilóta? Attól, hogy nyert három világbajnoki címet? Igen, kivételes teljesítmény. Hogy 41-szer intették le elsőként Forma-1-es viadalon? Igen, a legeredményesebbek közé emeli. Hogy kérlelhetetlenül tör a győzelemre, mert az számára istenadta jog? Megszállott és fanatikus, a száguldás rabja, sokak számára mai napig a legnagyszerűbb, a legjobb, holott eredményeiben vannak nála magasabbra jutott pilóták. Van itt egy pici morzsa, ami talán magyarázatot adhat a dologra. Egy videó, ami nem első rajtkockát érő hajmeresztő vágtát mutat nekünk, nem is esőfüggönyben való vad száguldást. Csak egy balesetet, aztán egy pilótát aki segít. Ő egyedül. Aki emberként is felülmúlta vetélytársait.

Eric Comas, francia versenyző, a baleset elszenvedője, pedig úgy nyilatkozott, hogy a brazil legenda mentette meg az életét. Mert eszméletlenül ült az autójában, de beszorult lába még mindig a gázpedált nyomta, így a motor maximális fordulatszámon pörgött. Senna ért oda először, és ő állította le a motort, majd áramtalanította az autót, ami akkoriban létfontosságú volt, hiszen sokkal nagyobb volt a robbanás, tűz veszélye, mint manapság.

Mondhatjuk, hogy felelőtlen cselekedet. Igen, ez a pályabírók feladata, csak kockázati tényezőt jelentett, hogy kiszállt az autóból, józanul végiggondolva tényleg ez a helyzet. De egy vakmerő ember, akit a szíve visz, nem mérlegel ilyen helyzetben.