Ahogy már többször írtuk, 2014-tő a versenyzők nem a csapat előző évi konstruktőri helyezése alapján kapnak rajtszámot, helyette önmaguknak választhattak, amelyet ezután teljes Forma-1-es karrierjük alatt használnak majd.


Az elmúlt pár hétben jó néhány versenyző jelezte már, melyik számokat preferálná, a McLaren-csapat, valamint a Toro Rossó-s Jean-Eric Vergne péntek reggeli Twitter-üzenetei alapján úgy tűnik, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) mostanra hivatalossá tette a dolgot.
“A rajszám hivatalosan megerősítve. Hölgyeim és uraim, a 3-as!” – írta Vergne.
“Friss, reggeli hír: Jenson Button rajtszáma a 22-es lesz, amellyel 2009-ben megszerezte a bajnoki címet” – közölte a McLaren.
A 22-es sorsa érdekes kérdés volt, ugyanis a viszonylag alacsony, szimmetrikus szám önmagában kapósnak ígérkezett, Button mellett, pontosabban előtt, 2008-ban pedig Lewis Hamilton is ugyanezzel a számmal lett világbajnok, így komoly esély volt rá, hogy ő is bejelenti rá az igényét.
Valószínű egyébként, hogy néhány napon belül a versenyzők-csapatok többsége nyilvánosságra hozza a rajtszámokat és/vagy az FIA kiadja a végleges, hivatalos nevezési listát.