Tavaly október óta hallani olyan pletykákat, hogy a Sony lesz a Forma-1-es McLaren főszponzora. Noha a Sony hivatalosan cáfolta a hírt, Joe Saward szerint a helyükön kell kezelni az ilyen közleményeket, merthogy sokszor épp azok nincsenek tisztában a háttérben zajló folyamatokkal, akik írják őket.


A blogger szerint erősen tartják magukat azok a hírek is, hogy a Mercedesszel való szakítás előkészítéseként az idén visszatér ahhoz a narancssárga festéshez az alakulat, amellyel korai éveiben versenyzett. Saward szerint érdekes, hogy a Playstation konzolokat gyártó Sony Computer Entertainmentnek véletlenül régóta narancssárga a logója.

Üzleti szempontból nem lenne rossz partner a Sony a McLarennek, Japán egyik legnagyobb vállalata, körülbelül húszmilliárd dolláros piaci értékkel. A Sonyt 2012 áprilisa óta új, ambiciózus menedzsment irányítja, a piacszerzési törekvésekbe szépen illeszkedne egy McLaren szintű csapat támogatása. 2015-től ráadásul a Honda lesz a McLaren motorszállítója, ami remek együttműködési lehetőségeket nyitna a két japán cég között.