Még tavaly augusztusban számoltunk be arról, hogy a Ferrari a hosszú távú autóversenyzés felé kacsingat. 

A legújabb fejlemények arra engednek következtetni, hogy immár többről van szó elméleti érdeklődésnél: az óév utolsó heteiben a világhálóra felkerült videón egy erősen átépített LaFerrari modell köröz a gyári fioranói tesztpályáján, most pedig előkerültek az első kémfotók is az autóról. 
“Tetszik a gondolat, hogy újra Le Mans királykategóriájában versenyezzük. Ki tudja, egyszer talán visszatérünk, és győztesként térhetünk haza. Talán komolyan el kellene gondolkodnunk a dolgon…” – fejezte ki még annak idején személyes érdeklődését a projekt iránt a márka elnök-vezérigazgatója, Luca Di Montezemolo. A szakember nemrég arról is szólt, hogy a Forma-1-ben bevezetésre kerülő költségcsökkentés is lehetőséget teremt a Le Mans-i projectre, mert nem akarnak kirúgni száz embert a sportrészlegtől.
Mindent összevetve tehát annak ellenére is egyre inkább valószínűsíthető a Ferrari részvétele a hosszú távú világbajnokságban, hogy 2013-ban végül elmaradt az erre vonatkozó, hivatalos megerősítés. 
A korai hírek szerint az LMP1-es versenyautó a vadonatúj specifikációk szerint épített F1-es versenyautó motorját kaphatta volna meg. A legújabb spekulációk szerint azonban valószínűbb, hogy a V6-os helyett inkább egy V8-as hibrid kerülhet a hátsó tengely elé; várhatóan kompresszorral megtámogatva. 
A Ferrari Le Mans-i álmai nem légből kapottak. Bár utoljára negyven éve álltak rajthoz a 24 óráson, előtte hosszú éveken át uralták a hosszú távú autóversenyzés világát: összesen kilencszer győztek itt, utoljára 1965-ben.
Forrás: WildSpeed.com