Miután Michael Schumacher életveszélyes síbalesetet szenvedett, hírességek – sportolók, színészek, egyéb közszereplők – tucatjai kívántak neki gyors és teljes gyógyulást az interneten keresztül. 

Jeremy Clarkson, a BBC ‘Top Gear’ című, kultikus televíziós műsorának műsorvezetője azonban mintha nem gondolta volna át teljesen, mit is üzen pontosan. “Az az aggasztó az agysérülésekben, hogy a felépülés után az ember azon kaphatja magát: egy törpe, akinek részegen erős birminghami akcentusa van.” 
Az üzenet, amely december 30-i időzítése miatt egyértelműen Michael Schumacher súlyos fejsérülésének apropóján született, valójában a Top Gear egy másik műsorvezetőjének, Richard Hammondnak szúr oda egyet: a kistermetű újságíró 2006-ban borzalmas balesetet szenvedett, amikor az általa vezetett dragster 460 km/óra sebességnél letért az útról, és a földbe fúródott. 
Később Clarkson megpróbált szépíteni: “Más szavakkal: még egy jelentős agysérülés után is visszatérhetünk pontosan oda, ahol előtte voltunk.” – de ekkor már fortyogott a katlan, egymást érték a támadások, amiért viccet csinált a kómában fekvő Michael Schumacher állapotából. Jellemző módon egyébként bejegyzése nem csak vihart kavart: minden korábbinál többen kedvelték, illetve osztották meg az otromba mondatot.
Schumacher agysérülésével viccelődik a tévésztár 3
Jeremy Clarkson és Michael Schumacher egyébként jóban vannak, sőt, a hétszeres világbajnok még szerepet is vállalt a műsorban, mint a legendás arc nélküli tesztpilóta, Stig – bár hogy ez csupán maketinghúzás volt-e, vagy valóban tesztelt-e a műsornak Schumi, az nem tisztázódott. 
A Top Gear, és azon belül Jeremy Clarkson az évek során rengeteg kritikát kapott a műsorban elhangzó az érzéketlen, bántó, vagy egyenesen rasszista megjegyzések miatt. Előfordultak a homoszexuálisokat, illetve muzulmánokat sértő utalások, több nemzetet is kifiguráztak, és nem egy alkalommal vádolták meg őket azzal, hogy a geg kedvéért manipulálták egy-egy teszt kimenetelét.

Állítólag egy baráton akart segíteni Schumi

“Többekkel beszéltem, akik ott voltak a balesetnél, és eszerint úgy tűnik, kijelölt pályákon síelt más emberekkel együtt” – nyilatkozta a sajtónak szóvivője, Sabine Kehm, szerda reggel ez a legfrissebb hír a balesetről. “Egy piros és egy kék pálya közötti mély hóval borított szakaszra siklott át Michael. Az információk szerint nem síelt gyorsan, mert csak egy barátjának akart segíteni, aki elesett az egyik pályán.”

A szóvivő szerint ezen a szakaszon esett el úgy ő is, hogy a fejét beütötte egy sziklába.

Sabine Kehmet megkérdezték az általunk is megírt esetről, miszerint egy újságíró papnak öltözve akart besurranni a kómában felvő ex-versenyzőhöz. “Soha nem hittem volna, hogy ilyesmi megtörténhet” – kommentálta a történteket Schumacher szóvivője.

Látta már hogyan mentették Schumachert?