Videón Schumacher mentése! 2

Egy francia hírcsatorna, a BFM TV megszerzett egy mobiltelefonos videofelvételt, amelyen állítólag azok a pillanatok látszanak, amikor a síbalesetet szenvedett Michael Schumacherrel elindul a mentőhelikopter a kórházba. A felvétel készítője, Jerome Delmau saját állítása szerint mindössze pár perccel a Meribel síparadicsomban történt baleset után ért a helyszínre, ahol két meredek lejtő fut össze. 
Jelenleg Michael Schumacher családjának és a mentőszolgálatnak egyaránt van fontosabb dolga annál, hogy felvételek és események hitelességét igazolja vagy cáfolja, ezért jelen pillanatban nem lehet teljes bizonyossággal megállapítani, valóban a hétszeres Forma-1-es világbajnok mentése látható-e a felvételen. Mivel azonban a globális sugárzású BFM TV évek óta Franciaország első számú sportcsatornája, joggal feltételezhetjük, hogy nem egy szenzációhajhász álvideóról van szó.
Pillanatnyilag nem tudni, hogy a hétfő délelőtti sajtótájékoztató óta változott-e Schumacher akkor “kritikusnak” leírt állapota, és ha igen, milyen irányba, annyi tűnik csak biztosnak, hogy az pilóta túlélte az éjszakát.
Úgy tudni, felesége és gyermekeik mellett hétfőn Grenoble-ba érkezett a versenyzőlegenda apja, Rolf és öccse, az F1-ben a Jordannél, a Willamsnél és a Toyotánál indult Ralf is.
Francia források arról tudósítottak, hogy Schumacher vasárnap egy kijelölt pályán kívüli részen bukott, az esése olyan nagy volt, hogy megrepedt a sisakja, ezekre többen is reagáltak.
“A család természetesen nincs valami jól” – nyilatkozta Schumi menedzsere/szóvivője, Sabine Kehm, majd kitért a pálya kérdésére: “Nem pályán kívül síeltek (a fiával). Kijelölt pályán mentek, csak az esés pillanatában nem voltak a pályán.”
A háromszoros világbajnok Niki Lauda azt mondta: “Tökéletes, stabil ember ő. Sosem vállalna felesleges kockázatot, nem ostoba.”
A német RTL excentrikus F1-es tudósítója, Kai Ebel hasonlóan nyilatkozott: “Tucatnyiszor láttam már Schumit síelni, nem kockáztatott. Michaekl csakis kiszámított kockázatokat vállalt, pontos határokat szabott. Nem felelőtlen ember.”
Nagyon valószínű egyébként, hogy ma sem tudunk meg pontosabbat Schumacher állapotáról, ugyanis az orvosok, szakértők mind egyetértenek abban, hogy az ilyen jellegű fej- és agysérüléseknél az első 48-72 óra kritikus és képlékeny, bármilyen irányba indulhatnak a dolgok. Egy, a Guardiannek nyilatkozó agysebész azt mondta, hogy az esetleges felépülés “hetekig, hónapokig” is tarthat majd.  
Megszólalt a Felipe Massát 2009-es hungaroringi fejsérülése után utókezelő Dr. Dino Altman is. A brazil szakember szerint sajnos Schumacher esetében még Massáénál is jóval komolyabb sérülésről van szó.
“Hasonlít a két eset, mindkettő fejsérülés. Azonban Felipét sokkal erősebb csontozatú részen találta el az a rugó. Bár Felipe sérülése is súlyos volt, Schumacherénél mégis jóval kisebb. A részletek pontos ismerete híján is tudható ez abból, hogy (a hírek szerint Schumacher az esés után) ideges állapotban volt és nem tudott válaszolni a kérdésekre” – nyilatkozta a Globónak.  
“Jó hír azonban, hogy az első órákban nem volt szükség második műtétre, ez arra utal, hogy a koponyaűri nyomás nem szabadult el. Minél több idő telik el második műtét híján, annál jobb a helyzet, akkor egyre jobbak a kilátásai a gyógyulásra” – tette hozzá.

Itt a legfrissebb bejelentés Schumacher állapotáról!

Olvasta, hogy mit mondott Schumi felesége? Kattintson ide!