Ma, azaz csütörtökön ér véget a Pirelli háromnapos bahreini gumitesztje, amelyen négy csapat (Red Bull, Mercedes, Ferrari, Toro Rosso) teszteli a Pirelli 2014-es keverékeit. Ugyan a teszt zárt, hivatalosan semmilyen információ nem jelenhet meg róla, mégis kiderült, hogy a gyakorlást már reggel befejezte a Mercedes.


Az ok egy defekt volt, a prototípusok egyike 320 km/h-s tempónál durrant szét Nico Rosberg alatt. Noha az autó nem ütközött neki semminek, így is akkora károk keletkeztek benne, hogy az lehetetlenné tette a Mercedes számára a teszt folytatását.

Rosberg nem sérült meg, utána felelőtlenül gép elé ült, és a Twitteren üzent. “Most pördültem meg 320-szal a bahreini egyenesben, miután a gumim minden figyelmeztetés nélkül felrobbant. Kéne egy kis WC-papír emiatt… – írta Rosberg, de az üzenetet nem sokkal később törölték.

Az Autosport kérdésére a Pirelli szóvivője nem kommentálta az esetet, csak annyit jegyzett meg, hogy hibák a teszteken előfordulhatnak.

“A bahreini teszt privát jellegű, az adatok nagy része titkos” – mondta a Pirelli szóvivője. “Ilyen-olyan problémák ugyanakkor előfordulhatnak, éppen ezért tesztelünk. Programunk az eredeti tervek szerint folytatódik.”