Csütörtök délután a Force India bejelentette, amit 99,9 százalékos biztonsággal már mindenki tudott: Nico Hülkenberg csapattársa a McLarentől elküldött Sergio Perez lesz jövőre. Ez egyben azt is jelenti, hogy az istálló mindkét idei pilótájától megszabadult, Adrian Sutil várhatóan a Saubernél folytatja, míg Paul di Resta a Mercedeshez térhet vissza a német túraautó-bajnokságban (DTM), de akár az IndyCarba is igazolhat.


Pereznek a McLaren korábban megígérte, hogy segít neki csapatot találni 2014-re, de nem biztos, hogy a Force Indiá-s szerződéshez van köze a wokingi egyletnek. Martin Whitmarsh azért küldte el Perezt, mert megígérte Kevin Magnussen tesztpilótának, hogy bemutatkozhat az F1-ben, egy másik csapatfőnök kezet is adott a dán alkalmazására. Aztán hirtelen meggondolta magát, így Whitmarsh kényszerhelyzetbe került, és úgy döntött, hogy Pereznek kell mennie, Magnussen pedig a nagycsapatnál kapja meg az esélyt. 

“Nagy öröm számunkra, hogy a csapatban üdvözölhetjük Sergiót” – mondta Vijay Mallya csapatfőnök. “A fiatalság és tapasztalat keveredik benne tökéletes arányban, nagyon tetszett a mostanában mutatott teljesítménye. Az, hogy az idén a McLarennél szerepelhetett, jelzi, hogy a jövő egyik embere lehet.”

“Sergio tempója egészen kivételes, mostantól az a dolgunk, hogy megkönnyítsük számára a beilleszkedést. Nicóval és Sergióval hihetetlenül versenyképes felállásunk van 2014-re, ami segíthet megvalósítani az új szezonra kitűzött céljainkat.”

Perez örül a Force Indiának. “Nagyszerű, hogy végre bejelenthetem, a Force India az új csapatom” – így a mexikói, aki “több éves” szerződést kötött az istállóval. “Ez a csapat volt az első számú választásom, nagyon örülök, hogy végre minden hivatalos. Szeretnék köszönetet mondani Vijaynek és az egész csapatnak a lehetőségért.”

“A Force India fiatal csapat, az elmúlt pár évben több versenyképes autót is készített. Jövőre nagy változások jönnek, de jó érzéseim vannak. Hamarosan meglátogatom a gyárat, igyekszem megismerni mindenkit.”