Eddig csak a pletyka keringett az interneten, miszerint a négyszeres világbajnok csatlakozik a családos pilóták táborához, de most már hivatalos nyilatkozatban megerősített hír, hogy Sebastian Vettel apai örömök elé néz. 

Vettel szóvivője jelentette be a sajtónak, hogy a Welt és a Bunte magazinok által megszellőztetett információ igaz. A Red Bull csapattal rekordot rekordra halmozó pilóta már gyerekkora óta ismeri kedvesét, a 25 esztendős Hanna Pratert, akitől tudatosan tartja távol a médiaérdeklődés jelentette zsongást. A közelmúltban felbukkant hírek alapján az esküvőt is tervezik, ami a babavárás ismeretében szintén borítékolhatóan meg fog történni. 
Sebastian Vettel apa lesz 1
Október végén, Indiában Vettel még tagadta, hogy barátnője terhes lenne. Augusztusban, Spában is kérdezték arról, hogy késznek érzi-e magát az apaságra, amire Vettel akkor annyit mondott, hogy “nem tudom, talán. De még a szabadedzéseknél tartunk!”

A nyilvánvalót viszont nem tagadhatták tovább, Vettel szóvivője megerősítette, hogy a hír igaz. Gyorsan készült egy közlemény is, amelyben Vettel jelezte, hogy szeretné, ha békén hagyná a sajtó. “Természetesen nagyon boldogok vagyunk, nyugodtan, békésen szeretnénk élvezni ezt az időszakot.”