Tovább dőlnek a dominók: Pastor Maldonado múlt pénteki lotusos szerződtetése után a Force India kedd délután megerősítette, amit sejteni lehetett, azaz hogy a sauberes Nico Hülkenberg 2014-re visszatér hozzájuk. Az idén a Saubernél szolgált német 2011-ben a silverstone-iak tesztelője, 2012-ben versenyzője volt.


“Örömmel látom Nicót újra a Force Indiánál! A 2012-es, nálunk töltött versenyéve alatt világossá vált, hogy kivételes tehetség, és az idei erős szereplésével még inkább meggyőzte a paddockot. Nico alkalmazása egyértelmű üzenet és nagy lökés a csapat számára. Nagy reményeink vannak 2014-et illetően, Nico szerződtetésével pedig kiváló esélyeink lesznek a céljaink elérésére, az eddigi legjobb szezonunk jöhet!” – mondta a csapat tulajdonos-főnöke, Vijay Mallya.
 
Hülkenberg, aki a bejelentés szerint többéves szerződést kötött, nyáron kis híján a Ferrarihoz igazolt, de ott végül Kimi Räikkönent választották. A 26 éves pilóta a a Lotusnál is favorit volt a finn világbajnok pótlására, a pénzügyi gondokkal küszködő enstone-i csapat végül a pénzes Maldonadót volt kénytelen alkalmazni.
“Örömmel térek vissza a Force Indiához. A csapat magasra céloz a jövő évben, én pedig hiszem, hogy az elmúlt években gyűjtött tapasztalataimmal segíthetem a célok elérését. Őszintén hiszem, hogy versenyképes csomagunk lehet 2014-ben. Sok jót hallottam már az új Mercedes motorról is, szóval izgalmas év vár ránk. Ismerem a csapatot, és látom, mennyire elszántak. Nagyszerű társaság, osztozunk a sikeréhségben” – kommentálta a visszatérést Hülkenberg.
A Force India közleménye nem tér ki a másik pilóta személyére, de az elmúlt egy-két hét spekulációi alapján valószínű, hogy a McLarentől elküldött Sergio Perez lesz a másik versenyzőjük, Adrian Sutil a Sauberhez igazol át, míg Paul di Resta három idény után kénytelen lesz elhagyni a Forma-1-et.