A Forma-1-től búcsúzó Mark Webber egy saját honlapján megjelent cikkben élesen bírálta a Red Bull vezetőit és Sebastian Vettelt. A cikk ugyan azóta lekerült a honlapról, a tartalma a rajongóknak köszönhetően nem veszett el.

12 szezon után távozik a veterán; már nem élvezte annyira a Forma-1-et

12 szezon után távozik a veterán; már nem élvezte annyira a Forma-1-et


Noha korábban közeli barátok voltak, sőt egy GP3-as csapat a közös tulajdonuk, Webber kritizálta Christian Horner csapatfőnököt. “Valószínűleg már nem vagyunk olyan szoros kapcsolatban, mint egykor” – írta Webber. “Világos, hogy amennyiben nem kap visszautasíthatatlan ajánlatot máshonnan, Christian sokáig lesz a csapatnál, ezért mindent a lehető legsimábban próbál elintézni. Bizonyos esetekben ez kicsit sem jelentett előnyt számomra, és ez feszültté tette a kapcsolatot.”

A Red Bull utánpótlásprogramját irányító, hivatalosan sportigazgatóként dolgozó, a Sebastian Vettel szekerét sokszor látványosan tolt Helmut Markóról még keményebben fogalmazott Webber. “Őszintén szólva, még most sem igazán tudom, hogy mi Marko szerepe a csapaton belül. Az első naptól kezdve kritikus volt velem szemben, ugyanakkor Sebbel megcsinálta az áttörést, és ebből a szempontból jó munkát végzett. Azért valószínűleg csalódott amiatt, hogy az F1-es csapatoknak két autójuk van. Márpedig annyi van.”

Webber korábbi csapattársát sem hagyta ki a felsorolásból. “Seb fenomenális tehetség. Tudjuk, hogy az erőssége az időmérő és a versenyek első öt köre. Ez a védjegye, és ezeket a pillanatokat a legnehezebb kontrollálni. Ami a kapcsolatunkat illeti, felesleges lenne azzal áltatni magunkat, hogy a pozitív dolgok túlsúlyban vannak a negatívokkal szemben. Ez csalódás, mert igyekszünk mindenkit tiszteletben tartani, és mindaddig esélyt adni neki, ameddig csak lehet.”

“Azt hiszem, túl sok, ami köztünk van. Talán, ha minden szempontból egyenlőek az esélyek, másképp alakultak volna a dolgok, de ez van. Igazából ez már nem érdekel annyira, és Sebet sem, egyszerűen így alakult.”

Az Auto, Motor und Sport szerint annyira hűvös a viszony Webber és Vettel között, hogy a német volt az egyetlen a mezőnyben, aki nem írta alá azt a brazil zászlót, amelyet Bernie Ecclestone ajándékozott Interlagosban a búcsúzó Webbernek. Ecclestone a verseny utáni sajtótájékoztatón követelte ki az aláírást Vetteltől, a lap szerint a dolog nem nagyon tetszett az ausztrálnak.