F1: Webber sisak nélkül fejezte be karrierjét – videó 1
F1: Webber sisak nélkül fejezte be karrierjét – videó 65 Mark Webber emlékezetes levezető körrel búcsúzott vasárnap a Forma-1-től, sisakját levéve autózott és integetett a 2013-as Brazil Nagydíj közönségének. Ilyet nagyon rég láthattunk a sportágban, és ez a momentum tökéletesen illik az ausztrál versenyzőről kialakult képbe. Mindig őszintén vállalta véleményét, egyenes, szókimondó természetét nem rejtette álarc mögé.

„Más sportágakban lehet látni a sportolók érzelmeit, de itt rajtunk a sisak, a kesztyű, az autóban ülve semmit nem látni rajtunk, csak amikor felmegyünk a dobogóra. Úgyhogy egyszerűen csak úgy gondoltam, hogy jó lenne levenni a sisakot – ami egyébként nem volt könnyű a HANS nyakvédő miatt, de ha már belekezdtem, úgy voltam vele, végigcsinálom -, szóval levettem, letettem az ölembe, és nagyon szép volt így. A pályabírók nagyszerűek voltak, a nézők szintúgy, egy kis apróság volt ez a végére” – magyarázta a verseny után.
Kilenc győzelem, negyvenkét dobogós helyezés szerepel neve mellett, és bár F1-es karrierje véget ért, az autósportban még fogjuk hallani a nevét, úgy tűnik már nagyon várja a Porschével történő közös munkát, hiszen futam utáni nyilatkozatát is ezekkel a szavakkal zárta: „Nagyon büszke vagyok erre az útra, mindenki élvezze a Forma-1-et jövőre ezekkel a srácokkal, engem pedig vár a Porsche.”

Webber számára nem lesz új a Le Mans-i sorozat, hiszen korábban a Mercedes színeiben már indult ilyen versenyen. 2014-ben a 24 órás verseny egyik favoritja lehet.

A Forma-1-es Brazil Nagydíjat Sebastien Vettel nyerte, a dobogóra Fernando Alonso állhatott még fel Webber mellé.

Bónusz videó – Mark Webber F1-es pillanatai