Lewis Hamilton egyszerűen nem érti, mi történt a Brazil Nagydíjon, ahol összeütközött a körét visszavevő Valtteri Botasszal. Hamilton az eset miatt áthajtásos büntetést kapott, de a Mercedes így is megszerezte a konstruktőri bajnokság második helyét, mert a nagy rivális Ferrarinál is kiosztottak egy áthajtásost Felipe Massának.

F1: Hamilton ledöbbent a karambolon 1
F1: Hamilton ledöbbent a karambolon 2

F1: Hamilton ledöbbent a karambolon

F1: Hamilton ledöbbent a karambolon

F1: Hamilton ledöbbent a karambolon 4
Fotó megosztása:
F1: Hamilton ledöbbent a karambolon 5


“Micsoda elképesztő versennyel ért véget az elképesztő szezon. A második hely óriási eredmény mindannyiunknak” – írta a Mercedes a Twitteren. “Azért nem felejthetjük el, hogy ez csak a második hely, és a Red Bull alaposan megvert minket. Ebben is sok munka van azonban, mindenkinek köszönet a gyárban.”

Hamilton elismerte, hogy balesetet okozott. “Azt hiszem, balesetet okoztam, de úgy, hogy egy sereghajtó próbált megelőzni” – értetlenkedett a kilencedikként zárt Hamilton. “Őszintén szólva, nem tudom, mi történt, meg kell néznem a visszajátszást.”

“Balra mozdultam, kifékezett és összeértünk. Nyilván én csináltam valamit rosszul. Kicsit meglepődtem, és sok értékes pontot is veszítettem. Üldöztem Fernandót, talán harcban lehettünk volna a dobogóért.”

“A jó dolog, hogy a csapat megszerezte a konstruktőri második helyet, egyébként ez kicsit sem felejthetetlen év a teljesítményem szempontjából. Remélem, ennél csak jobb jön a jövőben, örülök, hogy vége!”

Nico Rosberg jól rajtolt, egy kört az élen töltött, aztán a mezőny legvégéről indult Sergio Perezzel kellett küzdenie az ötödik helyért. “A csapat szempontjából remek nap volt a mai, és nagy lépést tettünk előre” – így Rosberg. “Tökéletes volt a rajtom, de aztán rengeteget szenvedtem a hátsó gumikkal, így sok pozíciót veszítettem az első etapban.”

“Talán Jensont megelőzhettük volna a bokszban, de inkább úgy döntöttünk, hogy konzervatívak leszünk, és a Ferrari elleni csatára koncentrálunk. Nagyon örülök, hogy sikerült megvalósítanunk a célunkat, most mindenki sokszoros erővel készülhet 2014-re. Rengeteg munka vár ránk a télen, alig várom, hogy belekezdjünk.”