Ahhoz képest, hogy Jean-Eric Vergne a Q1-ben még veszekedett csapatával, hogy miért nem küldték ki hamarabb a pályára, végül nemcsak a Q2-be, hanem a Q3-ba is bejutott a francia. Ráadásul nem egyedül, csapattársa, Daniel Ricciardo is vele tartott, a két Toro Rosso-pilóta a hetedik-nyolcadik helyről rajtolhat.


“Örülök magamnak és a csapatnak is, mert nagyszerű eredmény két autóval az első nyolcban lenni” – mondta a nyolcadik Vergne. “Érdekes, hogy esőben nagyon jó az autónk, péntek óta mégis a szokottnál jobban szenvedtem a változékony körülmények között. Az időmérő sem volt egyszerű, de nagyon biztató a nyolcadik rajthely. A pontszerzés a cél, itt bármi megtörténhet az esőben.”

A jövőre már a Red Bullnál versenyző Daniel Ricciardo is elégedett volt. “Nem volt egyszerű ma délután, de tavaly óta már többször bizonyítottuk, hogy versenyképesek vagyunk esőben” – fogalmazott az ausztrál. “Hosszú idő óta ez volt a legjobb időmérőnk, nagyon örülök, hogy mindkét autó ott van az első nyolcban.”

“Holnap? Valószínűleg az időjárás diktál majd, de a hetedik hely nem rossz kezdett. Nagyon keményen fogok dolgozni, hogy pontokra váltsam, mert ez az utolsó versenyem a Toro Rossóval két remek szezon után.”