A hétszeres világbajnok 1994-ben korántsem számított ismeretlen újoncnak. A botrányos idény meghatározó karaktere volt, és végül az utolsó futamon sikerült is megszereznie első világbajnoki címét a Benettonnal, amit még hat újabb trófea követett.

A szóban forgó idény egyik versenyén a ferraris Jean Alesi mégis elfelejtette a mellette ülő futamgyőztes nevét. A szokásos interjúk során a harmadik helyezett francia épp azt ecsetelte, hogy nem volt képes utolérni Schumachert, amikor megakadt benne a szó, és egy vállveregetéssel egybekötött, “…a barátomat” jelzővel fűzte tovább mondandóját.

Ebben semmi meglepő nincs, bárkivel előfordulhat, hogy egy megterhelő, nagyfokú koncentrációt igénylő verseny után kicsit szétszórt. Az eset azért fontos, mert jól mutatja, mekkora súlya lehet az F1 pilóták nyilatkozatainak. 21 éve történt, mégis 426 ezerszer indították el a felvételt a Youtube-on, és valószínűleg sok más fórumon is előkerült az eset. Ezért beszél a legtöbb pilóta unalmas közhelyekben, és ezért kiszámítható minden válasz. No meg ezért szeretik sokan Kimi Räikkönen stílusát, aki rövid, magvas, őszinte nyilatkozataival lazán beint a trendnek.