Bár a reflektorfénytől igen messze vannak, a konstruktőri bajnokság utolsó két helyén is öldöklő csata folyik a Marussia és a Caterham között. Pillanatnyilag a Marussia áll a sokkal jövedelmezőbb 10. helyen, de így volt egy évvel ezelőtt is, azonban az esős, kaotikus Brazil Nagydíjon a Caterham az utolsó pillanatban fordított.
A tavaly még a vörös-fekete autóban ülő Charles Pic idén már épp a fő ellenfélnél versenyez, és míg tavaly átkozhatta a körülményeket, hisz épp őt megelőzve javított a Caterham, most reméli, hogy ismétlődik majd a történet. Egy 13. hely kellene.
“Szóval elérkezett az év utolsó versenye, jön Brazília. 2012-ben Brazíliában szereztem az eddigi legjobb F1-es eredményemet, 12. lettem, ami részben a kaotikus versenynek is volt köszönhető – és idén is ugyanebben reménykedünk, annak ellenére, hogy idén azok ellen küzdök majd, akiknél tavaly voltam” – mondta a francia.
F1: Káoszfutamon mentene a sereghajtó 1
F1: Káoszfutamon mentene a sereghajtó 2

F1: Káoszfutamon mentene a sereghajtó

F1: Káoszfutamon mentene a sereghajtó

F1: Káoszfutamon mentene a sereghajtó 4
Fotó megosztása:
F1: Káoszfutamon mentene a sereghajtó 5


“Tudjuk, hogy megvan a tempónk ahhoz, hogy a jó helyen legyünk a leintésnél, én pedig készen állok, hogy bármilyen időjárási körülmények között az utolsó pillanatig küzdjek. Persze nem egészen a saját kezünkben van a sorsunk, úgyhogy egyszerűen teszem majd, amit egész évben: a lehető legkeményebben küzdök és kihasználok minden lehetőséget!”
A csapattárs, Giedo van der Garde szintén esős, zavaros hétvégét szeretne:
“Jó lenne szép eredménnyel befejezni az évet, és készen is állok rá, ha a szerencse is mellénk áll. Testileg-lelkileg is készen állok a hétvégére, jó formában vagyok, és remélem, hogy félig vizes, félig száraz idő lesz, úgy, mint Monacóban és Spában, amikor sikerült a Q2-be jutnom. Én nagyon szeretem az ilyen körülményeket, persze egy kicsit bevállalósnak kell lenni ilyenkor.”
“Amióta itt vagyok Brazíliában, mindkét nap esett a verseny időpontja körül, szóval ki tudja, lehet, hogy végre mellénk szegődik a szerencse. Ha nem, hát nem. Én pozitívan nézem a dolgokat, és tudom, hogy milyen keményen dolgozott a csapat egész évben, szóval ha nem is sülnek el jól a dolgok, akkor is tudni fogom, hogy nem a munkánkon múlott.”