Fernando Alonso még az Abu-Dzabi Nagydíjon esett nagyot, amikor Jean-Eric Vergne-nyel küzdve az autója megugrott egy kerékvetőn. A spanyolt a futam után komoly vizsgálatoknak vetették alá, benne volt a pakliban egy komolyabb gerincsérülés is.
A ferraris mostanra jobban van, de az eset utóhatásait még most, két héttel később is érzi: 
F1: Alonso még mindig nincs jól 1
F1: Alonso még mindig nincs jól 2

F1: Alonso még mindig nincs jól

F1: Alonso még mindig nincs jól

F1: Alonso még mindig nincs jól 24
F1: Alonso még mindig nincs jól 25
F1: Alonso még mindig nincs jól 26
F1: Alonso még mindig nincs jól 27
F1: Alonso még mindig nincs jól 28
F1: Alonso még mindig nincs jól 29
F1: Alonso még mindig nincs jól 30
F1: Alonso még mindig nincs jól 31
F1: Alonso még mindig nincs jól 32
F1: Alonso még mindig nincs jól 33
F1: Alonso még mindig nincs jól 34
F1: Alonso még mindig nincs jól 35
F1: Alonso még mindig nincs jól 36
F1: Alonso még mindig nincs jól 37
F1: Alonso még mindig nincs jól 38
F1: Alonso még mindig nincs jól 39
F1: Alonso még mindig nincs jól 40
F1: Alonso még mindig nincs jól 41
F1: Alonso még mindig nincs jól 42
F1: Alonso még mindig nincs jól 43
F1: Alonso még mindig nincs jól 44
Fotó megosztása:
F1: Alonso még mindig nincs jól 45


“Abu-Dzabiban a verseny után jól voltam, 3-4 órával a futam után nem volt bajom. Aztán mondták, hogy azért meg akarnak még vizsgálni, mert a rutinvizsgálatnál volt egy kis érzékkiesés a bal karomban és a bal lábamban, aggódtak, így elvittek a kórházba MRI-vizsgálatra is vagy mire. Utána aztán egész héten nagyon fájt a fejem, mert becsípődött egy ideg és nem jutott elég vér az agyamba. Nagyon fájt a fejem, éjszaka nehezen ment az alvás. De lassanként múlik a gyulladás, és visszatért a tapintásom is.”
“Az autóban nem jelent gondot a dolog. Tegnap éjszaka és reggel is volt egy kis fájdalmam, de a vezetés közben az adrenalin jót tesz. Talán este majd újra lesz gondom, de az autóban ülve, vezetés közben mindenről megfeledkezik az ember.” 
A Ferrari a második és harmadik szabadedzésen nagyon gyengén muzsikált, így a kvalifikáción elért 6. helynek örült Alonso:
“Azt hiszem, az időmérőre jobb lett az autó. Délelőtt, a hűvösben küszködtünk, nem tudjuk felmelegíteni a gumikat a hideg aszfalton, de délután jobb egy kicsit a helyzet. Elég szeles volt a kvalifikáció, kanyarról kanyarra figyelni kellett a szelet, alkalmazkodni kellett az irányhoz és az erősségéhez. Nehéz időmérő volt, de azt hiszem jól sikerült. Azonban ez sem feledteti a problémát: egész hétvégén lassúak voltunk.”
Ami a vasárnapi kilátásokat illeti, a spanyol a dobogót sem zárja ki, verni kell a konstruktőriben előttük álló Mercedest.
F1: Alonso még mindig nincs jól 46


“Nehéz hétvége, de Rosberg 13., Felipe 14., Hamilton 5., én a 6. Szóval ott vagyunk velük, készen a harcra. Holnap kell hozni az eredményt, legalábbis nekem van erre esélyem. Volt már ennél valószínűtlenebb dobogóm is. Bár nem érdemes erről beszélni, mert két órával ezelőtt még azt mondtam volna, hogy teljesen kizárt. A lényeg, hogy a figyeljek a rajtra és az első körre, ne veszítsek pozíciót, és aztán valahogy megverjem a Mercedest.”
“Azért vagyok itt, hogy hozzásegítsem a csapatot a konstruktőri 2. helyhez. Ha itt és Brazíliában is sikerül a két Mercedes előtt végeznem, akkor sikerülhet is, szóval ez a fő cél holnapra. Ha összejön a dobogó, még jobb, de ha nem, az sem a világvége.”