A hétvégén az utolsó előtti fordulóval, az Amerikai Nagydíjjal folytatódik a 2013-as Forma-1-es idény.

A vadonatúj Circuit of the Amercias második alkalommal fogadja a száguldó cirkuszt, a pálya talán ez egyik legjobb Tilke-alkotás. Ahogy mindenütt, így Austinban is pályabejárással kezdték a hétvégét a Forma-1-es pilóták és mérnökeik, de ezúttal mi is megtehetjük ugyanezt, a Google Street View segítségével.

A versenyhelyszínen a trendnek megfelelően a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) idén egy helyett már két DRS-zónát jelölt ki: a 11. és 12. kanyar közti szakasz mellé 2013-ra odakerült a rajt-célegyenes is.

A Pirelli a két legtartósabb keverékét, a közepest (fehér) és a keményet (narancs) szállítja Austinba, de mivel a 2013-as abroncsok lágyabbak a tavalyiaknál, így egy helyett két kiállás valószínűbb a futamra.

Ami az időjárást illeti, kimondottan kétarcú a texasi ősz: szerdán reggelre már előfordult talaj menti fagy, kora délelőtt is cidrizni lehet még a pályán, de a hétvégére felmelegszik az idő: pénteken 24, szombaton 26, vasárnap pedig a 29 Celsius-fokot is elérheti majd a csúcshőmérséklet. Szombaton és vasárnap eső is előfordulhat, igaz, inkább csak kisebb, rövid záporokra van kilátás.

Az FIA pilótastewardnak az 1992-es világbajnokot, Nigel Mansellt jelölte. Az első szabadedzés magyar idő szerint délután négy órakor kezdődik.