Miután szerda este Sergio Perez közleményben tudatta, hogy 2013 végén távozik a McLarentől, a csapatfőnök, Martin Whitmarsh ellenkező értelmű szavai ellenére is biztosnak tűnt, hogy a wokingi alakulat 2014-re a dán Kevin Magnussent igazolja.
A dolog mostanra vált hivatalossá, megtették a bejelentést. A 21 éves pilóta az 1995-ben a McLarennél szintén újoncként beugrott Jan Magnussen fia, két éve tartozik a wokingiak utánpótlásprogramjához.
F1: Újoncot szerződtetett a McLaren 1
F1: Újoncot szerződtetett a McLaren 2

F1: Újoncot szerződtetett a McLaren

F1: Újoncot szerződtetett a McLaren

F1: Újoncot szerződtetett a McLaren 8
F1: Újoncot szerződtetett a McLaren 9
F1: Újoncot szerződtetett a McLaren 10
F1: Újoncot szerződtetett a McLaren 11
F1: Újoncot szerződtetett a McLaren 12
Fotó megosztása:
F1: Újoncot szerződtetett a McLaren 13


Magnussen idén kiválóan szerepelt a júliusi silverstone-i ifjoncteszten, nemrég pedig megnyerte a Formula Renault 3.5 széria bajnoki címét. A McLarennél villámgyorsnak tartják, a következő Lewis Hamiltont sejtik benne, így saját apja és az angol sztár után az elmúlt szűk két évtized során ő lesz a harmadik újonc, aki lehetőséget kap náluk.
Whitmarsh szerint  Magnussen “egyértelműen nagy tehetség, ezért sokat várunk tőle.”
“Ezen felül minden egyes tesztünkön nagyon gyors és módszeres volt, elsőosztályú visszajelzéseket adott” – tette hozzá. 
“Röviden: ez a csapat a legjobb! Kisgyerekkorom óta az volt az álmom, hogy a McLarennél versenyezhessek, nem túlzok, ha azt mondom, hogy szinte minden egyes napomat annak szenteltem, hogy egyszer a McLaren Forma-1-es versenyzője lehessek” – mondta Magnussen. 
“Borzasztóan tisztelek mindenkit a csapatnál, ezért mindenkinek, de különösen Martinnak és a többi csapatvezetőnek köszönöm, hogy megkaptam ezt a lehetőséget!”