Ami egy-két napja még vicc volt, az szerda estére újsághírré vált: a német Bild azt dobta be, hogy a Lotus a műtét miatt kiszállt Kimi Räikkönen pótlásának keresése közben Michael Schumachert is megkereste.
Azt nem tudni, hogy a hétszeres világbajnokot Nico Rosberg előtt vagy után kérték fel, mindenesetre a mostanra már kétszer visszavonult élő legenda fiatal honfitársához hasonlóan elutasította az Amerikai és a Brazil Nagydíjra szóló ajánlatot.
F1: Schumachert akarta a Lotus? 1
F1: Schumachert akarta a Lotus? 2

F1: Schumachert akarta a Lotus?

F1: Schumachert akarta a Lotus?

F1: Schumachert akarta a Lotus? 4
Fotó megosztása:
F1: Schumachert akarta a Lotus? 5


A 2009-ben egyszer a sérült Felipe Massa helyére majdnem beugró, de akkor a saját nyaksérülése miatt végül kimaradó Schumacher nyilván legfeljebb jót nevetett a felkérésen, hiszen a 2012-es visszavonulásakor világossá tette, hogy a döntése ezúttal végleges, elfogyott a motivációja. A 44 éves német versenyző idén egyetlen futamon sem volt.
Érdekes, hogy a fentiek ellenére menedzsere, Sabine Kehm azt mondja, még idén is több megkeresést kapott Schumi: “Korábban is akadt jó néhány felkérés. Michael fizikailag ma is képes lenne vezetni, de már új élete van.” 
“Azonban nem csodálkozom, hogy érdeklődnek Michael iránt, sokan újraértékelték a (mercedeses) teljesítményét, miután látták, hogy Nico Rosberg hogyan teljesít Lewis Hamilton mellett. Michael ugyanazt hozta, mint Nico, Nico pedig most pariban van Lewisszal.”