Bernie Ecclestone Londonban zajló bírósági tárgyaláson az F1 uraként ismert kisember érdekes mondatot ejtett el vallomása közben:
“Épp most írtam alá egy 600 milliós szerződést a múlt hétvégén” – mondta csütörtökön.
F1: Jön a Marokkói Nagydíj? 1
F1: Jön a Marokkói Nagydíj? 2

F1: Jön a Marokkói Nagydíj?

F1: Jön a Marokkói Nagydíj?

F1: Jön a Marokkói Nagydíj? 5
F1: Jön a Marokkói Nagydíj? 6
Fotó megosztása:
F1: Jön a Marokkói Nagydíj? 7


Az F1 gazdasági ügyeivel foglalkozó szakújságíró, Christian Sylt úgy sejti, hogy ez az üzlet Marokkó Forma-1-es beszállását jelenti. Sylt szerint az Ecclestone által említett összeg szponzori szerződésnek túl nagy lenne, ellenben szépen kijön a matek, ha egy tízéves, nagyjából 40 millió dollárról induló, és a szokásos évi 10 % százalékkal növekedő versenyszerződést feltételezünk.
A “hétvégén” megjegyzés az Abu-Dzabi Nagydíjra vonatkozott, a Yas Marina pályán pedig Ecclestone a marokkói királlyal is találkozott, így tényleg elég logikus a feltételezés.
Tovább erősíti ezt, hogy az F1 ura már egy évvel ezelőtt elárulta, hogy a látóterében van az észak-afrikai ország, igaz, akkor voltak kétségei is: “Pár éve már tárgyaltam a marokkói királlyal” – nyilatkozta a Pitpassnek. “De miért érné meg odamenni? A gyártóknak az nem komoly piac. Hányan jönnének a versenyre?”
Marokkóban 1957-ben rendeztek egy bajnokságon kívüli, majd 1958-ban egy teljes értékű Forma-1-es nagydíjat, majd a helyszín hosszú évtizedekre kiesett az autóversenyzés vérkeringéséből, mielőtt 2009-ben a Túraautó-világbajnokság (WTCC) újra komoly nemzetközi futamot vitt az országba.