A pilótapiaci fejlemények miatt a Sauber gyorsan el akarja dönteni, hogy potenciális új orosz szponzorainak pártfogoltja, Szergej Szirotkin bemutatkozhat-e jövőre a Forma-1-ben. Szirotkin egy ideje már a Sauberrel készül, egy korábbi géppel gyűjtögeti a tapasztalatokat.

F1: A Sauber megszabadulhat az orosz tinitől 1
F1: A Sauber megszabadulhat az orosz tinitől 2

F1: A Sauber megszabadulhat az orosz tinitől

F1: A Sauber megszabadulhat az orosz tinitől

F1: A Sauber megszabadulhat az orosz tinitől 6
F1: A Sauber megszabadulhat az orosz tinitől 7
F1: A Sauber megszabadulhat az orosz tinitől 8
Fotó megosztása:
F1: A Sauber megszabadulhat az orosz tinitől 9


“Nagyon hamar eldől, hogy lehet-e esélye a 2014-es bemutatkozásra” – jelezte Monisha Kaltenborn csapatfőnök, hogy a Sauber nem akarja a jövő évi tesztekig húzni a kérdést. “Tudjuk, hogy mekkora a felelősségünk ebben az ügyben. Úgy gondoljuk, hogy meg tudja szerezni a szuperlicencet, de ennek a lépésnek a fontosságát nem szabad alábecsülni.”

Kaltenborn szerint eddig jó munkát végzett Szirotkin, de nem biztos, hogy az orosz tininek ez elég lesz az F1-hez. Pastor Maldonado már biztosan távozik a Williamstől, Felipe Massa ül a helyére, és ha a venezuelai nem a Lotusnál köt ki, tuti célpont lehet számára a Sauber.

Az alakulatnak a PVDSA olajvállalat milliói sem jönnének rosszul, de opció lehet még a McLarennél kirúgás előtt álló Sergio Perez visszacsábítása is, aki a Telmex pénzét hozná (vissza) magával. Egyáltalán nem biztos tehát, hogy a Sauber rá lesz kényszerülve Szirotkin leigazolására, lehet, hogy első lépésben csak tartalékos lesz a csapatnál.