Az Autosport úgy tudja, hogy a múlt heti tárgyalások után már Kevin Magnussen a legesélyesebb arra, hogy beüljön Jenson Button mellé a McLarenbe jövőre. Abu-Dzabiban úgy tűnt, hogy Sergio Perez közel áll a szerződéshosszabbításhoz, a mexikói kiegyensúlyozottságát azonban továbbra is problémásnak tartják Wokingban.

F1: Magnussenre cseréli Perezt a McLaren 1
F1: Magnussenre cseréli Perezt a McLaren 2

F1: Magnussenre cseréli Perezt a McLaren

F1: Magnussenre cseréli Perezt a McLaren

F1: Magnussenre cseréli Perezt a McLaren 8
F1: Magnussenre cseréli Perezt a McLaren 9
F1: Magnussenre cseréli Perezt a McLaren 10
F1: Magnussenre cseréli Perezt a McLaren 11
F1: Magnussenre cseréli Perezt a McLaren 12
Fotó megosztása:
F1: Magnussenre cseréli Perezt a McLaren 13


Több jel is arra utal, hogy a McLaren a Telmex-milliók ellenére sem akarja megtartani Perezt. A mexikói ugyan kilencedik lett Abu-Dzabiban, de csak 12 másodperccel előzte meg a 12. helyen zárt Buttont, akinek versenyét erősen befolyásolta, hogy elég korán orrkúpot kellett cserélni autóján.

Martin Whitmarsh csapatfőnök egészen odáig ment, hogy kijelentette, Perez eredménye “csalódás”, miközben Button egész hétvégén nyújtott teljesítményét dicsérte. A fejlemények miatt majdnem a teljes múlt hetet a pilótakérdésnek szentelték a McLaren vezetői, és ugyan végleges döntés nem született, már Kevin Magnussen a legesélyesebb arra, hogy Button csapattársa legyen 2014-ben.

Magnussen amellett, hogy megnyerte az idei Forma-Renault 3.5-öt, két F1-es tesztjén is jó benyomást tett a csapatra. “Már a harmadik gyors körében olyan időt ért el az autóval Abu-Dzabiban, amely a rajtrács hatodik helyéhez lett volna elegendő. Ez azért elég meggyőző” – dicsérte Magnussen tavalyi ifjoncteszten nyújtott teljesítményét Whitmarsh a múlt hónapban, amikor arról beszélt, hogy a McLaren utánpótlásprogramjának mindkét kiválósága helyet érdemelne az F1-ben.