Bár a fizetési vita miatt már az Abu-Dzabi Nagydíj előtt felmerült, hogy Kimi Räikkönen kihagyja az utolsó két-három versenyt, a finn pilótának végül sikerült megegyezésre jutnia a Lotusszal, úgy tűnt, hogy a 2007-es bajnok kihúzza velük a szezont.
F1: Räikkönen kiszállt, már nem indul idén 1
F1: Räikkönen kiszállt, már nem indul idén 2

F1: Räikkönen kiszállt, már nem indul idén

F1: Räikkönen kiszállt, már nem indul idén

F1: Räikkönen kiszállt, már nem indul idén 4
Fotó megosztása:
F1: Räikkönen kiszállt, már nem indul idén 5


Még pár napja is arról beszéltek, hogy Räikkönen a jövő hétvégén a rövidebb tengelytávú Lotust vezeti Austinban, mára azonban a finn Turun Sanomat arról tudósít, hogy a pilóta Szingapúrban tapasztalt hátproblémái újra belobbantak, így a télre tervezett műtétét előbbre hozták.
Räikkönen Austin helyett Salzburgba utazik operációra, a gyógyulás nagyjából négy hetet tesz majd ki, így a 2013-as idényben már nem fog vezetni. A korábbi műtét a 2014-es ferraris felkészülés szempontjából is előnyös, jóval kevesebb időt veszít így a versenyző, mint ha decemberben feküdt volna kés alá.
Menedzsere, Steve Robertson megerősítette a hírt az Autosportnak: “Ideális esetben jó lett volna az utolsó két versenyt is teljesíteni a Lotusszal, azonban a súlyos fájdalmak miatt Kimi nem képes erre.” 
Egyelőre nem világos, hogy Räikkönen kimaradása hogyan befolyásolja majd a fizetési vitát, ahogy az is kérdés, kinek adja a Lotus az autót: vajon a tartalékost, Davide Valsecchit vetik be, esetleg idő előtt átültetik Nico Hülkenberget a Sauberből vagy valaki más kap lehetőséget. 

polls