Megkezdődött Londonban a Bernie Ecclestone kontra Constantin Medien polgári per, amelyben a médiacég százmillió fontos (35 milliárd forintos) kártérítést követel az F1 urától. A német cég szerint Ecclestone és három további vádlott szándékosan alulbecsülte a sorozat értékét, amikor 2005-ben megvásárolta a CVC Capital Partners.

F1: Ecclestone bizonyítékot hamisított? 1
F1: Ecclestone bizonyítékot hamisított? 2

F1: Ecclestone bizonyítékot hamisított?

F1: Ecclestone bizonyítékot hamisított?

F1: Ecclestone bizonyítékot hamisított? 7
F1: Ecclestone bizonyítékot hamisított? 8
F1: Ecclestone bizonyítékot hamisított? 9
F1: Ecclestone bizonyítékot hamisított? 10
Fotó megosztása:
F1: Ecclestone bizonyítékot hamisított? 11


A Constantin Medien korábban résztulajdonos volt, az F1 értékének alulbecslése miatt jelentős anyagi hátrány érte, ezért követeli a kamatokkal együtt számolt százmillió fontot. Az ügyben már börtönbüntetését tölti a német bankár Gerhard Gribkowsky, aki állítólag 44 millió dolláros kenőpénzt is kapott Ecclestone-tól, hogy főnökeit megvezetve nyomott áron adja el a Bayerische Landesbank részesedését. A már 83 éves üzletemberre eddig nem sikerült rábizonyítani a vesztegetést.

A Londonban zajló per eddig nem hozott újdonságot, bár a Constantin képviselője, Philip Marshall megizzasztotta Ecclestone-t. Egy ízben azzal állt elő, hogy Ecclestone utólag fabrikálta azt a bizonyítékot, hogy Gribkowsky állítólagos zsarolási kísérlete miatt azért nem fordult a rendőrséghez, mert a cég jogászai ezt tanácsolták.

Ecclestone-t sem kellett félteni: fittségét bizonyítandó futott egy teljes kört a tárgyalóteremben, arra a kérdésre pedig, hogy annak is 44 millió dollárt fizetett volna, aki exfelesége megcsalásával vádolta volna, lazán igennel felelt. “Ön nem találkozott a volt feleségemmel!” – vette poénosra a figurát Ecclestone.