Mivel Kimi Räikkönen 2013-ban még nem kapott fizetést a Lotustól, a 2007-es bajnok a hétvége előtt kilátásba helyezte, hogy nem indul az utolsó két versenyen, de szombaton sikerült meggyőzni, ugyanis csapat végre-valahára tető alá hozta a megegyezést az új résztulajdonossal, a Quantum Motorsportsszal.
F1: Ecclestone rendezi Räikkönen fizetését? 1
F1: Ecclestone rendezi Räikkönen fizetését? 2

F1: Ecclestone rendezi Räikkönen fizetését?

F1: Ecclestone rendezi Räikkönen fizetését?

F1: Ecclestone rendezi Räikkönen fizetését? 5
F1: Ecclestone rendezi Räikkönen fizetését? 6
Fotó megosztása:
F1: Ecclestone rendezi Räikkönen fizetését? 7


A Quantumot vezető Mansoor Ijaz azonban nem épp makulátlan múltú üzletember, így a Der Spiegel szerint biztos, ami biztos alapon kikerülhet a Lotus kezéből a fizetés rendezésének az ügye, Bernie Ecclestone a csapatnak járó év végi díj megfelelő részét egyenesen Räikkönennek utalhatja.
A finn sosem titkolta, hogy a rossz pénzügyi helyzet miatt döntött úgy, hogy 2014-re visszatér a Ferrarihoz, azonban pillanatnyilaz az olasz csapat mellett nem sok szól az anyagi biztonságon kívül – a német RTL szakkommentátora, Christian Danner úgy véli, Räikkönen rosszkedvéhez ez is hozzájárul.   
“Kimit bosszantja, hogy a menedzsere visszaküldi a Ferrarihoz. Látja, hogy Alonso jelenleg legfeljebb az arany lócitromért versenyez, a győzelemre nem sok esélye van. A Lotusnál megkapta azt a szabadságot, amire vágyik, és pillanatnyilag egyértelműen jobb autóban is ül náluk. Mit tesz majd, amikor jövőre Luca di Montezemolo (Ferrari-elnök – a szerk.) azzal áll elő, hogy ne bulizzon annyit?” – fejtegette Danner a Bildnek nyilatkozva.
Räikkönennek nem volt valami jó hétvégéje Abu-Dzabiban. A csütörtöki “figyelmeztető sztrájk” után a szombati időmérőn 5. lett, de aztán kizárták, vasárnap a mezőny végéről rajtolva az első kanyarig jutott, kiesett, és már a futam alatt le is lépett.