Sokáig úgy nézett ki, hogy a Force India elbukja a hatodik helyet az év végére megtáltosodó Sauberrel szemben, Abu-Dzabiban azonban dupla pontszerzést ünnepelhetett a csapat, és újra lépéselőnybe került. Az egykiállásos taktikát végigvivő Paul di Resta a csapat számára szenzációs hatodik helyen ért célba.

F1: Öröm és rémálom a Force Indiánál 1
F1: Öröm és rémálom a Force Indiánál 2

F1: Öröm és rémálom a Force Indiánál

F1: Öröm és rémálom a Force Indiánál

F1: Öröm és rémálom a Force Indiánál 4
Fotó megosztása:
F1: Öröm és rémálom a Force Indiánál 5


“Minden esély ellenünk szólt, de remek taktikát dolgoztunk ki” – mondta di Resta. “Befejeztük a versenyt úgy, ahogy Szingapúrban is kellett volna. Lewis gumijai 10-12 körrel frissebbek voltak az enyémnél, az autójuk gyorsabb is a miénknél, de ma nagyon jól éreztem magam a pályán.”

Di Resta helyzete bizonytalan a Force Indiánál, úgy tűnik, hogy Adrian Sutil mellett Max Chiltonnal futna neki 2014-nek az alakulat. “Ez kicsit olyan, mint egy rémálom. Sokan közülünk nem tudják, hogy hol lesznek jövőre, de én tudom, hogy mindenem megvan az eredmények szállításához. A csapatfőnök Vijay Mallya és a többiek jó jeleket adnak a következő szezonra, de még én sem tudok semmi biztosat. Pedig jó lenne már!”

Adrian Sutil nagyot küzdve lett tizedik, a verseny legvégén veszített egy helyet Sergio Perezzel szemben. “Nehéz verseny volt” – nyilatkozta a német. “Rossz beállítással mentem, és az egész hétvégén sok problémám volt. Elégedettnek kell lennem a megszerzett egy ponttal. Benne volt a kilencedik hely is a mai napban, de 27 kör a lágy gumikkal túl sok itt Abu-Dzabiban. Más választásunk viszont nem volt, mert a keményebb nem működött nálam, így a tizedik hely volt a maximum. Perez az utolsó körben, a hetes kanyarban ment el mellettem, de egyszerűen nem volt több tapadásom, alig tudtam elfordulni.”