Bár pénteken úgy tűnt, hogy Romain Grosjean lehet majd a Red Bullok legkomolyabb kihívója az Abu-Dzabi Nagydíj időmérőjén, végül más lett a kép.
A Mercedesek hozták a jó időmérős formát, így besoroltak a két Red Bull mögé, a Lotusnál pedig nem a francia ifjonc, hanem a csütörtökön még a hétvége kihagyását fontolgató Kimi Räikkönen érte el a jobb eredményt. 
A finn Grosjeannal szemben a régebbi, rövidebb tengelytávú E21-est használta, és azt mondja, neki be is jött.
F1: Räikkönennek bejött a rövid autó 1
F1: Räikkönennek bejött a rövid autó 2

F1: Räikkönennek bejött a rövid autó

F1: Räikkönennek bejött a rövid autó

F1: Räikkönennek bejött a rövid autó 18
F1: Räikkönennek bejött a rövid autó 19
F1: Räikkönennek bejött a rövid autó 20
F1: Räikkönennek bejött a rövid autó 21
F1: Räikkönennek bejött a rövid autó 22
F1: Räikkönennek bejött a rövid autó 23
F1: Räikkönennek bejött a rövid autó 24
F1: Räikkönennek bejött a rövid autó 25
F1: Räikkönennek bejött a rövid autó 26
F1: Räikkönennek bejött a rövid autó 27
F1: Räikkönennek bejött a rövid autó 28
F1: Räikkönennek bejött a rövid autó 29
F1: Räikkönennek bejött a rövid autó 30
F1: Räikkönennek bejött a rövid autó 31
F1: Räikkönennek bejött a rövid autó 32
Fotó megosztása:
F1: Räikkönennek bejött a rövid autó 33


“Igen, ez is benne van az eredményben. Úgy kanyarodik, ahogy szeretem, a stílusomhoz jobban illően tudom vezetni. Úgy tűnik, elég jól megy, legalábbis ma elég jó volt, reméljük, hogy így is marad!” – mondta, hozzátéve, hogy a korábban a melegebb időt kedvelő járgány ezúttal a későbbi, kicsit “hűvösebb” körülmények között erősebb: “Délelőtt nem volt olyan jó, de tegnap a második edzésen, és ma az időmérőn is egészen tetszett.”
“Nyilván mindig jobb lenne még előrébb lenni a rajtrácson, ma sem mi voltunk a leggyorsabbak, de sose lehet tudni, hogy alakul a vasárnap!”
Grosjeannak épp ellenkező élményben volt része, nála a csökkenő hőmérséklet rossz irányba vitte az autót:
“Mostanában ez volt az egyik legnehezebb kvalifikációm, természetesen a hétvége előzményei alapján nem épp a 7. helyet vártam. Az autó ma este egészen másképp viselkedett, főképp az orra, meg kell vizsgálnunk, mi is volt a gond. Hosszú lesz a futam, nehezek lesznek a körülmények, körülöttem mindenki ugyanolyan gumin rajtol, szóval valamit ki kell még bűvölnünk az adatokból ma este, hogy elérhessem a célt, a dobogót!”
Räikkönen 5. rajthelye még bizonytalan, ugyanis az autó padlólemeze túl hajlékonynak bizonyult a műszaki ellenőrzésen, a stewardok vizsgálják az ügyet. Grosjean autóján ugyanilyen rendellenességet találtak a Magyar Nagydíjon, akkor a versenybírók nem büntettek, mert kiderült, hogy sérülés volt a háttérben, azonban ilyen mentség híján a műszaki szabálytalanságért a kvalifikációról való kizárás a rutineljárás.