A McLaren versenyzői a korábbiaknál elégedettebbek voltak az aut ó tempójával a múlt hétvégén Indiában, és bár Jenson Button egy kicsit “elkallódott” a futamon, Sergio Perez egy erős 5. helyet ért el.
A csapat sportigazgatója, Sam Michael szerdán arról beszélt, hogy bizakodó kíváncsisággal várják a most következő Abu-Dzabi Nagydíjat, hogy kiderüljön, valóban sikerült-e előrébb lépniük.
F1: Abu-Dzabiban bizonyíthat a McLaren 1
F1: Abu-Dzabiban bizonyíthat a McLaren 2

F1: Abu-Dzabiban bizonyíthat a McLaren

F1: Abu-Dzabiban bizonyíthat a McLaren

F1: Abu-Dzabiban bizonyíthat a McLaren 4
Fotó megosztása:
F1: Abu-Dzabiban bizonyíthat a McLaren 5


“Az elmúlt pár futam javulást hozott, és z már az eredményekben is kezdett megmutatkozni. De általában azért kell pár verseny, míg biztosság válik a fejlődés. Bár (Indiában) csak a 9-10. helyre kvalifikáltunk, ez a gumiválasztás miatt volt, úgy gondoltuk, hogy egyébként a 6-7. hely is meglehetett volna, ami egyértelműen előrelépés” – mondta az Autosportnak az ausztrál mérnök.
“Szóval meglátjuk, mi lesz Abu-Dzabiban, hogy ott is folytatódik-e a trend. Nem éppen itt szeretnének tartani, de mégis elfogadhatóbb, mint ahol korábban jártunk, és a konstruktőri ötödik hely bebiztosításában is számít ez.”
Az 1980 óta első ízben – legalábbis az eddigi 16 futamon – dobogós helyezés nélküli szezont élő csapatnál a Buddh pályán bevállalósabb, extrémebb beállításokkal is kísérleteztek, és ugyan nem jött be a dolog, Jenson Button úgy véli, nekik érdemes próbálkozni ilyesmikkel is.  
“A versenyhétvégéken mindig nehéz nagy változtatásokkal kísérletezni, hiszen a pályához kell hangolni az autót, meg kell találni a balanszot, az idő pedig szűkös. Szóval a szokásostól jelentősen eltérő beállítás kipróbálása elég trükkös dolog, de úgy voltunk vele, hogy megkockáztatjuk.”
“Az idénynek ebben a szakaszában már nem küzdünk a győzelmekért, a dobogós helyezésekért, szóval érdemes volt kipróbálni valamit, ami az idei év végén és jövő évben hasznos lehet. Nem volt kár megpróbálni, de ezúttal nem jött be.”