Jövőre ismét a Ferrarinál versenyez Kimi Räikkönen, de az előjelek egyik fél számára sem a legjobbak. A Ferrari már csak a negyedik leggyorsabb csapat a mezőnyben, a Red Bull, a Mercedes és a Lotus egyértelműen az olaszok előtt jár, míg a finn pilóta az utóbbi versenyeken rendre kikapott csapattársától, Romain Grosjeantól.

F1: Kimi laza, a Ferrari szintén 1
F1: Kimi laza, a Ferrari szintén 2

F1: Kimi laza, a Ferrari szintén

F1: Kimi laza, a Ferrari szintén

F1: Kimi laza, a Ferrari szintén 5
F1: Kimi laza, a Ferrari szintén 6
Fotó megosztása:
F1: Kimi laza, a Ferrari szintén 7


Pánik azonban egyik oldalon sincs, Räikkönen elég tömören válaszolt például arra a kérdésre, hogy a jelenlegi erőviszonyokra tekintettel hogy érzi magát a 2014-es visszatérés előtt. “Jól” – mondta a finn. “Nem hoztam volna meg ezt a döntést, ha nem lennék biztos abban, hogy ez a legjobb opció számomra.”

A Ferrari kevésbé laza ugyan, mint Räikkönen, de Stefano Domenicali csapatfőnök nem csinál nagy ügyet a formahanyatlásból. “A legkisebb mértékben sem aggódom” – jelentette ki Domenicali. “Már kivívta a tiszteletünket azzal, amit eddig elért jelenlegi csapatánál. Jön hozzánk, és én alig várom, hogy újra együtt dolgozzunk vele.”

Sokan még mindig nem hiszik, hogy jövőre valóban összeáll a Räikkönen, Alonso páros a Ferrarinál, ezért továbbra is erősen tartják magukat azok a hírek, hogy Alonso a McLarennél folytatja pályafutását. A feltételezéseket csak erősíti, hogy olykor Alonso is kritizálja a Ferrarit, de Domenicali meg tudja érteni a bírálatokat.

“Számunkra ez egy jelzés, hogy ennek a korszaknak véget kell érnie” – utalt a csapatfőnök arra, hogy a Ferrari 2007 óta nem nyert bajnokságot. “Magam is átéltem már olyan időszakot, amikor egy csapat ennyire uralta az F1-et. Ha azonban visszatekintünk, láthatjuk, hogy gyorsan változhatnak a dolgok.”