A német ügyészség még mindig nem döntötte el, hogy vesztegetés miatt vádat emel-e Bernie Ecclestone ellen, az F1 ura azonban ettől függetlenül kedden bíróság elé áll Londonban. A polgári pert valószínűleg árgus szemekkel figyelik majd Németországban is, bármilyen apró részletet felhasználhatnak a kereskedelmi jogok tulajdonosa ellen.

F1: Bíróság elé áll a szülinapos Ecclestone 1
F1: Bíróság elé áll a szülinapos Ecclestone 2

F1: Bíróság elé áll a szülinapos Ecclestone

F1: Bíróság elé áll a szülinapos Ecclestone

F1: Bíróság elé áll a szülinapos Ecclestone 4
Fotó megosztása:
F1: Bíróság elé áll a szülinapos Ecclestone 5


Ecclestone-t a Constantin médiacég perelte be, a társaság 170 millió dollárt (36 milliárd forintot) követel a már börtönben ülő bankár, Gerhard Gribkowsky állítólag megvesztegetése, és az F1 kereskedelmi jogainak eladásával kapcsolatban így bukott dollármilliók miatt. “Nem ez a legjobb program, jobb lenne, ha nem kaptam volna idézést, de a bírósági rendszeren nem változtathatunk” – mondta Ecclestone.

A Minardi korábbi tulajdonosa, Paul Stoddart támogatja Ecclestone-t. “Még egyetlen olyan hiteles, apró bizonyítékot sem láttam, amely bizonyítaná, hogy bűnös” – mondta Stoddart. “Az F1 sokkal szegényebb lenne Bernie nélkül.”

Ecclestone szempontjából valóban nem túl jó a per időzítése, mert hétfőn ünnepli 83. születésnapját. A tárgyalóteremnél biztosan jobb helyet is el tudott volna képzelni a bulizásra.