Nico Rosberg szerint kár erőlködni Indiában, a német egyelőre verhetetlennek látja a Red Bullt. Sebastian Vettel és Mark Webber végzett mindkét pénteki edzés első-második helyén, Rosberg szerint a Mercedesnek így nem marad más, mint a harmadik helyért való küzdelem.

F1: Rosberg máris a Red Bullnak adta Indiát 1
F1: Rosberg máris a Red Bullnak adta Indiát 2

F1: Rosberg máris a Red Bullnak adta Indiát

F1: Rosberg máris a Red Bullnak adta Indiát

F1: Rosberg máris a Red Bullnak adta Indiát 4
Fotó megosztása:
F1: Rosberg máris a Red Bullnak adta Indiát 5


Rosberg a hatodik legjobb időt autózta a délutáni tréningen, de küzdelmes napja volt, erősen alulkormányzott volt az autója. “A harmadik helyért küzdünk itt, mert a Red Bull egyszerűen túl gyors” – jelentette ki Rosberg. “Sok munka áll előttünk ma este, de optimista vagyok. A pole ezzel együtt kizárva, a Red Bullok verhetetlennek tűnnek, különösen Vettel. Kár érte, de ez van, szóval a harmadik hely a cél.”

A másik Mercedesben ülő Lewis Hamilton negyedik lett délután, de az angol sem volt túl boldog, igen szűkszavúan nyilatkozott a különböző tévécsatornáknak. “Egyetértek Nicóval, a Red Bull verhetetlen lesz” – fogalmazott Hamilton.

Hamilton egyébként rögtön az első edzés elején, amikor először ment ki a pályára, nekikoccant a saját garázsa falának. Felvételen nem látszott ugyan, de Hamilton nem csinált titkot belőle, sőt jót nevetett rajta, hogy “milyen remekül kezdte a hétvégét.”

Hamilton később bőbeszédűbb volt. “Jól dolgoztunk az első két edzésen. A délelőtti nem volt annyira jó, délután viszont sok kört tettünk meg, és sikerült előrelépnünk. Nehéz megtalálni a jó beállításokat itt, a pálya keményen bánik a gumikkal, a lágy keverékkel szerintem mindenki kínlódott. Korai még bármit mondani, de az autó jónak érződik, de tudunk még javítani rajta este, ebben biztos vagyok. Jó lenne legalább a második sorba kerülni, onnan meg szerezni egy dobogós helyet vasárnap. Az szép lenne.”