Nem szerepelt rosszul a Lotus az Indiai Nagydíj pénteki szabadedzésein, de még nem dőlhet hátra a csapat. Romain Grosjean hozott egy negyedik és harmadik helyet, Kimi Räikkönen azonban a rossz kezdés (17.) után is csak nyolcadik lett délután.

F1: Räikkönenék keresgélik a tapadást 1
F1: Räikkönenék keresgélik a tapadást 2

F1: Räikkönenék keresgélik a tapadást

F1: Räikkönenék keresgélik a tapadást

F1: Räikkönenék keresgélik a tapadást 4
Fotó megosztása:
F1: Räikkönenék keresgélik a tapadást 5


“Most már egész jó az autó, de még mindig lehetne jobb” – mondta Räikkönen a második edzés után. “Délelőtt sok mindenen változtattunk, mert akkor elég rosszul éreztem magam, de most már jobb a helyzet, és holnapra még jobb lehet. A pálya elég csúszós, de folyamatosan javul, és ezzel párhuzamosan az autó is jobb lesz.”

Grosjean ismét alaposan elverte Räikkönent, a francia szerint jól kezdődött a hétvége. “Az autó jónak érződik, és a nap folyamán sikerült előrelépnünk” – fogalmazott Grosjean. “Nehéz megtalálni a tapadást itt, ami különösen akkor izgalmas, amikor a határokat feszegetjük.”

“A tempónk azért egész jó a riválisokhoz képest, holnap is valami hasonlóban reménykedem. Ismét jó pozícióba kerülhetünk az időmérőn, mindent megteszünk, hogy megnehezítsük a Red Bull dolgát.”