A McLaren többféle, részben radikális beállítást is kipróbált az Indiai Nagydíj pénteki szabadedzésein, de kiugróan nagy sikert nem ért el az alakulat. “Sok mindennel próbálkoztunk, de az alapok nem voltak rendben, így a variációk sem működtek igazán ezen a pályán” – mondta Jenson Button, aki hatodik és tizedik hellyel kezdte a hétvégét.

F1: Az alapoknál rontotta el a McLaren 1
F1: Az alapoknál rontotta el a McLaren 2

F1: Az alapoknál rontotta el a McLaren

F1: Az alapoknál rontotta el a McLaren

F1: Az alapoknál rontotta el a McLaren 4
Fotó megosztása:
F1: Az alapoknál rontotta el a McLaren 5


“Délutánra hagyományosabb beállításokra váltottunk vissza, és így csiszolgattuk tovább az autót. A reggeli kisiklás ellenére ott tartunk, ahol kell. A gumik érdekes szerepet fognak játszani ezen a hétvégén, a közepes szinte örökké bírja, míg a lágy éppen ellenkezőképpen viselkedik. Nagy a különbség a két keverék között, és ez érdekes stratégiai játékot hozhat.”

Sergio Perez elégedett az első nappal. “Optimista vagyok a folytatással kapcsolatban, az autó egyensúlya rendben van” – nyilatkozta a délelőtt hetedik, délután kilencedik mexikói. “A keményebb keverékkel egyértelműen jobbak vagyunk, de emiatt nem aggódom különösebben. Este még lesz időnk a lágy viselkedésének elemzésére. Összességében ugyanott vagyunk, mint az elmúlt három-négy versenyen, a Q3-ba jutás lesz a cél holnap.”