Egyelőre nem tűnik túl gyorsnak a Ferrari Indiában, Fernando Alonsót az első szabadedzésen ráadásul váltóhiba is hátráltatta. De legalább nem kellett kicserélni. “Ugyanolyan péntek volt, mint sok másik, leszámítva egy műszaki hibát” – mondta Alonso, aki délelőtti 12. helye után ötödik lett délután. “Emiatt kevesebbet lehettem a pályán, de ez szerencsére nem befolyásolta túlságosan a programunkat. Az első edzés úgyis csak arról szól, hogy hozzászokjunk a pályához.”

F1: Alonsónak megint betett a technika 1
F1: Alonsónak megint betett a technika 2

F1: Alonsónak megint betett a technika

F1: Alonsónak megint betett a technika

F1: Alonsónak megint betett a technika 4
Fotó megosztása:
F1: Alonsónak megint betett a technika 5


“A gumik Indiában nagyon fontosak, a kopással és a tempónkkal kapcsolatban kaptunk ma némi támaszt. Persze, ezeket a helyükön kell kezelni, mert vasárnap teljesen másmilyen körülmények várnak majd ránk. A helyzetünk nem változott az előző versenyekhez képest: teljesítményben kicsit le vagyunk maradva, de próbálunk jó rajtpozíciót szerezni holnap, és onnan felkapaszkodni a dobogóra.”

Felipe Massának pozitív napja volt. “Az autó jól működik, remélem, vasárnap még jobban klappol majd minden” – nyilatkozta a nyolcadik és hetedik helyet hozó Massa. “Elégedett vagyok a délutáni versenyszimulációval, sok kört tudtam megtenni a közepes gumikon.”

“A kopás nem annyira vészes, és a lágyakra ugyan oda kell figyelni a szemcsésedés miatt az első etapban, szerintem nem lesz túl sok kiállás a versenyen.”