Pénteken a szabadedzésekkel megkezdődik a harmadik – és talán utolsó – Indiai Nagydíj, legalábbis elvileg, ugyanis ma akár a lefújásról is dönthetnek.
Az újdelhi legfelsőbb bíróság csütörtökön dönt egy beadványról, amely szerint a verseny szervezői 2012-ben nem fizették be a szórakoztató rendezvényekre érvényes adót a pályának otthont adó Uttar Pradash államnak. 


Az ügy még két éve indult, akkor a legfelsőbb bíróságon egy Amit Kumar nevű aktivista már sikeresen érvelt amellett, hogy a Forma-1-es nagydíj nem sport-, hanem szórakoztató rendezvény, ezért nem is kaphat a sportrendezvényeknek kijáró adómentességet.
A bíróság akkor a jegybevételek 25 százalékának elkülönítésére utasította a szervező Jaypee Sportsot az adóügy végleges rendezésééig. Ez azóta sem történt meg, a szervezők 2013-ra pedig az előírt adótartalom nélkül árusították a jegyeket. 
Kumar emiatt kérte az idei verseny betiltását, amiről ma dönt a törvényszék – természetesen valószínűtlen a hétvége lefújása, de az biztos, hogy nem teszt jót az Indiai Nagydíjnak az ügy. A pocsék bürokrácia, az alacsony érdeklődés, az F1-esekre kényszerített vámok és adók miatt 2014-re már kikerült a rendezvény a naptárból, ilyen nehézségek mellett pedig egyre kisebb az esély a 2015-ös visszatérésre.