A McLaren ügyvezető igazgatója, Jonathan Neale szerint óriási lehetőségek rejlenek a csapat két utánpótláspilótájában, Kevin Magnussenben és Stoffel Vandoorne-ban. Magnussen múlt héten nyerte meg a Forma-Renault 3.5-öt, míg az újonc Vandoorne a második helyen zárt. A McLaren csapatfőnöke, Martin Whitmarsh már korábban kijelentette, hogy Magnussent az F1-ben szeretné látni jövőre, a Marussia hajlik is rá, hogy leigazolja.

F1: Ínycsiklandozó fiatalok a McLarennél 1
F1: Ínycsiklandozó fiatalok a McLarennél 2

F1: Ínycsiklandozó fiatalok a McLarennél

F1: Ínycsiklandozó fiatalok a McLarennél

F1: Ínycsiklandozó fiatalok a McLarennél 5
F1: Ínycsiklandozó fiatalok a McLarennél 6
Fotó megosztása:
F1: Ínycsiklandozó fiatalok a McLarennél 7


“Örülünk Magnussen Forma-Renault-ban aratott győzelmének, ahogy Vandoorne második helyének is. Ezzel egyébként megnyerte az újoncbajnokságot” – mondta Neale. “Ebben a két srácban ínycsiklandozó lehetőségek rejlenek.”

“Emiatt kellemes problémákkal küzdünk, mert éppen most próbáljuk eldönteni, hogy mit csináljunk a pilótáinkkal a következő két-három évben. Keményen dolgozunk azért, hogy ők ketten benne legyenek a jövőre vonatkozó terveinkben.”

Neale-t megkérdezték a GP3-ból az F1-be kerülő Danyiil Kvjatról is (az oroszt a Toro Rosso szerződtette Daniel Ricciardo helyére). “Úgy gondolom, hogy nagy lépés a GP-s sorozatokból vagy akár a Forma-Renault-ból egyből az F1-be kerülni. Nekünk legalábbis a jelentős változásokkal együtt nehéz lenne még egy fiatal pilótával is bonyolítani a képet jövőre. A tesztelés visszahozatalával ugyanakkor kicsit leegyszerűsíthető ez az átmenet.”