Néhány héttel ezelőtt röppent fel, hogy a McLaren egy-két éven belül szeretné megszerezni a Ferrarinál amúgy 2016-ig szerződéssel rendelkező Fernando Alonsót. 
Bár a spanyol pilóta többször is elhessegette az elképzelést, a McLarennél folyamatosan lebegtetnek, és az is nyílt titok, hogy Alonso és a Ferrari viszonya megromlott az elmúlt hónapokban.
A pletyka nem akar elhalni, most a német Bild am Sonntag vette fel a fonalat, a lep szerint a McLaren és a 2015-ben érkező partner, a Honda megegyezett arról, hogy közösen, megosztva állnák Alonso csillagászati fizetését.


“Én nem tartok Fernando elvesztésétől. Szerződése van velünk és nemrég világossá tette, hogy maradni akar. Velünk akar győzni, és mi is vele akarunk győzni” – mondta a Ferrari-főnök Stefano Domenicali.
A Bild állítását erősíti azonban a dán Ekstra Bladet is. A lap a Formula Renault 3.5 bajnoki címét megszerző Kevin Magnussen kapcsán ír arról, hogy a McLaren-nevelésű ifjonc jövőre a Marussiánál mutatkozik be az F1-ben, de 2015-ben már a wokingi csapatnál versenyezhet, a hondás korszakban pedig nem más lesz a csapattársa, mint Alonso.
Míg Magnussen sorsa egyre biztosabbnak tűnik a jövő évre, két Formula Renault-s kollégájának jövője továbbra is bizonytalan. 
Egyikük a bajnokság 3. helyén záró Antonio Felix da Costa, aki korábban biztos befutónak tűnt a Toro Rossónál, azonban a friss hírek szerint még nagyon is a levegőben lóg. Az idény elején a Marussiával leszerződő, de a szponzori cserbenhagyás miatt az F1-ből a szezonkezdet előtt kipottyanó brazil Luiz Razia a Twitteren arról írt, hogy a faenzai kiscsapat fizetős pilótát keres.
F1: Alonsót akarja a Honda? 3


“Úgy hírlik, a Toro Rosso második ülése eladó. De hát évek óta ez van, tényleg hír ez?” – írta.
Razia értesülését alátámasztja az olasz Italiaracing, amely szerint a GP3-ban küzdő orosz Red Bull-ifjonc, Danyiil Kvjat is az esélyesek közé került a Toro Rossónál, miután orosz szponzorai komoly csomaggal támogatnák meg az F1-es bemutatkozását.
Hasonló hátszéllel kapott szerződést a Saubertől a Formula Renault-ban idén a 9. helyen záró Szergej Szirotkin is, elvileg ő lesz a svájci csapat egyik versenyzője 2014-ben, de a 18 éves fiatal, továbbra is bizonyos fenntartással beszél a jövő évi bemutatkozásáról.
F1: Alonsót akarja a Honda? 4


“Nem érzek nyomást, épp az ellenkezője. Élvezettel ismerkedtem a magasabb szinttel, magamnak is bizonyítottam, hogy egyre jobb versenyző vagyok” – mondta az elmúlt hetekben a Sauber és a Ferrari egy-egy régebbi autóját is tesztelő orosz. 
“A felkészülési programom még csak most indult, szóval egyelőre nem állok készen a Forma-1-re, de az első futam idejére már kész leszek, tudom. Nem félek, várom a lehetőséget.”
Ha már Sauber – nemrég egy-két hét erejéig képben volt a kiscsapatnál Rubens Barrichello is, legalábbis ő maga szeretett volna velük visszatérni az F1-be, de a főnök, Monisha Kaltenborn végül tisztázta, hogy nem számolnak a 41 éves veteránnal. A Forma-1 történetének legtapasztaltabb versenyzője mostanra maga is jelezte, hogy nem valószínű a 2014-s visszatérése, marad a brazil stock car-szériában.
“A csapattal és a szponzorokkal a hosszabbításon gondolkodunk” – mondta a hétvégi, curitibai fordulón. “Ez a belátható jövőm: szerződéshosszabbítás a stock car-sorozatban.”
Barrichello azért hozzátette, hogy most is nagyon hiányzik neki a Forma-1, azonban “így is nagyon elégedett ember vagyok. Manapság vége a futamnak, és délután 5-re már otthon is lehetek a családommal. Az életem jó irányba változott, szóval megvan a kárpótlás a veszteségért.”