Néhány héttel ezelőtt röppent fel, hogy a McLaren egy-két éven belül szeretné megszerezni a Ferrarinál amúgy 2016-ig szerződéssel rendelkező Fernando Alonsót. 
Bár a spanyol pilóta többször is elhessegette az elképzelést, a McLarennél folyamatosan lebegtetnek, és az is nyílt titok, hogy Alonso és a Ferrari viszonya megromlott az elmúlt hónapokban.
A pletyka nem akar elhalni, most a német Bild am Sonntag vette fel a fonalat, a lep szerint a McLaren és a 2015-ben érkező partner, a Honda megegyezett arról, hogy közösen, megosztva állnák Alonso csillagászati fizetését.
F1: Alonsót akarja a Honda? 1
F1: Alonsót akarja a Honda? 2

F1: Alonsót akarja a Honda?

F1: Alonsót akarja a Honda?

F1: Alonsót akarja a Honda? 8
F1: Alonsót akarja a Honda? 9
F1: Alonsót akarja a Honda? 10
F1: Alonsót akarja a Honda? 11
F1: Alonsót akarja a Honda? 12
Fotó megosztása:
F1: Alonsót akarja a Honda? 13


“Én nem tartok Fernando elvesztésétől. Szerződése van velünk és nemrég világossá tette, hogy maradni akar. Velünk akar győzni, és mi is vele akarunk győzni” – mondta a Ferrari-főnök Stefano Domenicali.
A Bild állítását erősíti azonban a dán Ekstra Bladet is. A lap a Formula Renault 3.5 bajnoki címét megszerző Kevin Magnussen kapcsán ír arról, hogy a McLaren-nevelésű ifjonc jövőre a Marussiánál mutatkozik be az F1-ben, de 2015-ben már a wokingi csapatnál versenyezhet, a hondás korszakban pedig nem más lesz a csapattársa, mint Alonso.
Míg Magnussen sorsa egyre biztosabbnak tűnik a jövő évre, két Formula Renault-s kollégájának jövője továbbra is bizonytalan. 
Egyikük a bajnokság 3. helyén záró Antonio Felix da Costa, aki korábban biztos befutónak tűnt a Toro Rossónál, azonban a friss hírek szerint még nagyon is a levegőben lóg. Az idény elején a Marussiával leszerződő, de a szponzori cserbenhagyás miatt az F1-ből a szezonkezdet előtt kipottyanó brazil Luiz Razia a Twitteren arról írt, hogy a faenzai kiscsapat fizetős pilótát keres.
F1: Alonsót akarja a Honda? 14


“Úgy hírlik, a Toro Rosso második ülése eladó. De hát évek óta ez van, tényleg hír ez?” – írta.
Razia értesülését alátámasztja az olasz Italiaracing, amely szerint a GP3-ban küzdő orosz Red Bull-ifjonc, Danyiil Kvjat is az esélyesek közé került a Toro Rossónál, miután orosz szponzorai komoly csomaggal támogatnák meg az F1-es bemutatkozását.
Hasonló hátszéllel kapott szerződést a Saubertől a Formula Renault-ban idén a 9. helyen záró Szergej Szirotkin is, elvileg ő lesz a svájci csapat egyik versenyzője 2014-ben, de a 18 éves fiatal, továbbra is bizonyos fenntartással beszél a jövő évi bemutatkozásáról.
F1: Alonsót akarja a Honda? 15


“Nem érzek nyomást, épp az ellenkezője. Élvezettel ismerkedtem a magasabb szinttel, magamnak is bizonyítottam, hogy egyre jobb versenyző vagyok” – mondta az elmúlt hetekben a Sauber és a Ferrari egy-egy régebbi autóját is tesztelő orosz. 
“A felkészülési programom még csak most indult, szóval egyelőre nem állok készen a Forma-1-re, de az első futam idejére már kész leszek, tudom. Nem félek, várom a lehetőséget.”
Ha már Sauber – nemrég egy-két hét erejéig képben volt a kiscsapatnál Rubens Barrichello is, legalábbis ő maga szeretett volna velük visszatérni az F1-be, de a főnök, Monisha Kaltenborn végül tisztázta, hogy nem számolnak a 41 éves veteránnal. A Forma-1 történetének legtapasztaltabb versenyzője mostanra maga is jelezte, hogy nem valószínű a 2014-s visszatérése, marad a brazil stock car-szériában.
“A csapattal és a szponzorokkal a hosszabbításon gondolkodunk” – mondta a hétvégi, curitibai fordulón. “Ez a belátható jövőm: szerződéshosszabbítás a stock car-sorozatban.”
Barrichello azért hozzátette, hogy most is nagyon hiányzik neki a Forma-1, azonban “így is nagyon elégedett ember vagyok. Manapság vége a futamnak, és délután 5-re már otthon is lehetek a családommal. Az életem jó irányba változott, szóval megvan a kárpótlás a veszteségért.”