A valenciai Európa Nagydíjnak immár hivatalosan is vége, a szervezők nem tudták tető alá hozni a Barcelonával való éves rotációt, a pályát szétlopták, így a szerződést nemrég felbontották.
Élő szerződésből nem könnyű kibújni, ha Bernie Ecclestone a tárgyaló fél, de Valenciának sikerült kialkudnia, hogy ne kelljen fizetnie, most az is kiderült, hogyan. Az F1 urának feltételei között az is szerepelt, hogy ő rendelkezhet a pálya megmaradt, használható – mozdítható – elemeivel.
F1: New Jersey-be viszik Valencia felszerelését 1
F1: New Jersey-be viszik Valencia felszerelését 67


A spanyol Marca tudósítása szerint Ecclestone viheti a több mint 10 kilométernyi kerítést, korlátot és egyéb felépítményt és felszerelést, amelyek összesen sok millió eurót érnek. Úgy tudni, az F1 ura a New Jersey-i utcai pályának adja majd ezeket, hogy így segítse az ottaniak döcögős felkészülését.
Könnyen lehet azonban, hogy ez sem lesz elég ahhoz, hogy a 2014-es naptárban feltételesen szereplő második USA-beli futamot. Az eredetileg idénre tervezett verseny pénzügyi nehézségei nem szűnnek, véli az Autoweek.
Nem fog megvalósulni, legalábbis nem a jövő évben, állította több névtelenül nyilatkozó bennfentes a lapnak, amely szerint a New Jersey-i főszervezőnek, Leo Hindery Jr.-nak még mindig 100 millió dollárt kellene összeszednie valahonnan, hogy sínen legyen a futam.
A 2014-es versenynaptár tervezetében 22 futam szerepel, de már a publikáláskor világos volt, hogy ez nem valós szám, több forduló is kieshet. New Jersey mellett Korea, Oroszország és Mexikó sorsa sem biztos.