Mélypontra jutott Pastor Maldonado és a Williams kapcsolata, a pilóta és a csapat az elválásról tárgyal, írja a brazil O Estado de S.Paulo.
A lap veterán szakírója, Livio Oricchio, valamint a német Auto Motor und Sport is úgy tudja, hogy Maldonado Kimi Räikkönen helyére szeretne bekerülni a Lotusnál, miután teljesen kiábrándult a Williamsből, és a csapat is belőle.
“Sosem láttam még a fejlesztésekre ennyire nem reagáló autót” – mondta a Williams nagy öregje, a csapatigazgató Dickie Stanford az FW35-ösről, amivel Maldonado egyetlen pontot szerzett eddig idén.  
F1: Massa kapja Maldonado helyét? 1
F1: Massa kapja Maldonado helyét? 2

F1: Massa kapja Maldonado helyét?

F1: Massa kapja Maldonado helyét?

F1: Massa kapja Maldonado helyét? 7
F1: Massa kapja Maldonado helyét? 8
F1: Massa kapja Maldonado helyét? 9
F1: Massa kapja Maldonado helyét? 10
Fotó megosztása:
F1: Massa kapja Maldonado helyét? 11


Azonban nem csak az autóval van baj, vélik Grove-ban – egy névtelenül nyilatkozó csapattag Maldonadót is problémának tekinti: “Továbbra is túl sokszor hibázik. Koreában többször kértük, hogy az utolsó etapon vigyázzon  jobb első gumira, és ha lehetséges, kerülje a csatákat. Erre mit csinált? Úgy vezetett, mint egy őrült, három kör alatt kinyírta a gumit.”
Korea után Japánban is kihúzta a gyufát a venezuelai, amikor a verseny utolsó körén a 16. helyet csapattársa, Valtteri Bottas pályáról való leszorításával szerezte meg. 
Maldonado williamses maradása tehát erősen kétséges, Oriccho azt írja, hogy a tárgyalások Szuzuka óta újabb lendületet vettek, az Auto Motor und Sport pedig arról ír, hogy a Williams helyettes csapatfőnöke, Claire Williams nemrég Caracasban járt, hogy a venezuelai állami olajcéggel, a PDVSA-val a szerződésük idő előtt felbontásáról, az ezért járó kompenzációról tárgyaljon.
Maldonado a PDVSA millióival szeretne bekerülni a Lotushoz, ahol ugyan Nico Hülkenberg a favorit, de ahhoz, hogy a szponzori háttérrel nem rendelkező németet igazolhassák, végre pénzt kellene látniuk a még nyáron érkezett új befektetőtől, a Quantum Motorsportstól.
“Folyamatosan mondogatják, hogy jövünk, jövünk, de semmi sem történik” – mondta az O Estado de S.Paulónak egy névtelenül nyilatkozó lotusos.
F1: Massa kapja Maldonado helyét? 12


A korábban a Lotusnál is kopogtató Felipe Massa is képben van a történetben, a Ferraritól távozó brazil a Williamshez menne, ha Maldonado távozik. Mindkét pilótát Nicolas Todt menedzseli, ha jól sakkozik a francia, összehozhatja a cserét.
Massa mostanra körülbelül 6 millió eurós szponzori csomagot hozott össze, bírva többek között a Williamsszel korábban is partnerségben lévő brazil olajcég, a Petrobras támogatását is. 
“Igen, Pastornak nehéz éve volt idén, azzal az autóval nem lehet pontokat szerezni” – mondta Todt. “A Williamsnél reagálniuk kell, új emberek kellenek. A jövő évre kiváló lehetőség lenne a csapat Felipe számára.”