Ross Brawn valóban fontolgatja, hogy faképnél hagyja a Mercedest, nem véletlenül győzködi Niki Lauda folyamatosan a maradásról. Brawn amúgy szívesen maradna, de csakis abban az esetben, ha a Mercedes biztosítja, hogy a csapatfőnöki posztja szent és sérthetetlen. Erre pedig valószínűleg nem kapott garanciát eddig.

F1: Ross Brawn lelép, ha nem marad főnök 1
F1: Ross Brawn lelép, ha nem marad főnök 2

F1: Ross Brawn lelép, ha nem marad főnök

F1: Ross Brawn lelép, ha nem marad főnök

F1: Ross Brawn lelép, ha nem marad főnök 4
Fotó megosztása:
F1: Ross Brawn lelép, ha nem marad főnök 5


“Úgy gondolom, hogy nagyon világosan meg kell határoznunk, ki a vezető, nekem is kell a motiváció a folytatáshoz” – mondta Brawn Szuzukában. “Minden sikeres F1-es csapatnak szüksége van egy tapasztalt vezetőre, mint referencia. Világosnak kell lennie, hogy amennyiben maradok, én vagyok ez a referenciapont.”

Brawnnal kapcsolatban erős pletyka, hogy a McLaren felé kacsintgat, ahol 2015-ben újra a Hondával dolgozhat együtt. Szuzukában megkérdezték tőle, hogy amennyiben a Mercedestől nem a kívánt választ kapja, elhagyja-e a sorozatot, erre azonban Brawn csak annyit mondott, hogy “nem feltétlenül hagyja el a sportot”, vagyis valóban szó lehet egy mclarenes megállapodásról.

Ez rímel egyébként a McLaren törekvéseire is, ahol kijelentették, hogy a Red Bull aerodinamikai főnöke, Peter Prodromou megszerzése után sem állnak le. “Ez nem a végállomás” – mondta Jonathan Neale ügyvezető igazgató. “Teszünk mást is a csapat megerősítése érdekében, komoly célokat fogalmaztunk meg 2015-re a Hondával.”