A Japán Nagydíj helyszínén boldog-boldogtalan tudni vélte, hogy az utóbbi időben remek eredményeket elérő Nico Hülkenberg aláírta új szerződését. Hogy hova, arról megoszlottak a vélemények: van, aki szerint a Force Indiát választotta a német, mások úgy tudják, hogy már sínen van a lotusos állás. Megint mások szerint még a Sauberrel is lesz tárgyalás, szóval csak annyi biztos, hogy semmi sem biztos.

Eric Boullier, a Lotus csapatfőnöke is megszólalt az ügyben, aki kijelentette, hogy az istálló kívánságlistáján valóban Hülkenberg áll az első helyen. Ennek Felipe Massa biztosan nem örül, az utóbbi versenyeken látványosan magára találó brazil korábban ugyanis azt mondta, kizárólag versenyképes autóba ül be 2014-ben.

F1: A Lotus Hülkenberget akarja 1
F1: A Lotus Hülkenberget akarja 2

F1: A Lotus Hülkenberget akarja

F1: A Lotus Hülkenberget akarja

F1: A Lotus Hülkenberget akarja 4
Fotó megosztása:
F1: A Lotus Hülkenberget akarja 5


Boullier jelenleg is próbálja megteremteni Hülkenberg szerződtetésének anyagi feltételeit, mert a német más jelöltekkel ellentétben nem tud szponzorpénzt is magával vinni. A korábban Infinity Racing néven ismert, most Quantum Motorsportsként futó befektetőcsoporttal folyamatosak a tárgyalások, a cég a Lotus 35 százalékát szerezte meg júniusban. A Lotus szeretné, ha a Renault nemcsak motorszállító partner, hanem szponzor is lenne, a tulajdonos Gerard Lopez már jelezte is, hogy hajlandó bármilyen névcserére.

“Jó irányba haladunk a tárgyalásokkal, de amíg nincs aláírva és véglegesítve minden, kivárunk” – mondta Boullier. “Hamarosan az utolsó kocka is a helyére kerül, utána véglegesíthetjük a motorkérdést és az összes egyéb dolgot is. Ami Hülkenberget illeti, szeretnénk leigazolni, ő a mi választásunk.”

Gyakorlatilag biztos Romain Grosjean helye is, már csak az igazgatótanácstól várják az írásos jóváhagyást a hosszabbításhoz. “Romain remek munkát végzett. Végre azon a szinten van, amire számítottunk, amit vártunk tőle. Opciós szerződése van velünk, várok a jóváhagyásra a hosszabbításhoz, ami a következő napokban megtörténhet.”