Nem sikerült mindkét Lotus-pilótának kihoznia a maximumot autójából, erre utal legalábbis Kimi Räikkönen kilencedik, és Romain Grosjean negyedik helye a szuzukai időmérőn. “Noha a helyezésből ez nem látszik, az autó sokkal jobb volt, mint a korábbi versenyeken bármikor” – nyilatkozta a finn.

“Volt egy kis hibám a gyors körömben, és mivel elég szoros volt a mezőny, ez rögtön több pozíciót is jelentett a rajtrácson. Meglátjuk, mi lesz a versenyen, de az biztos, hogy az autó a kedvemre való, szóval ez a mai pozíció nem tragédia.”

Romain Grosjean úgy érzi, sokat javult a Lotus tegnap óta. “A Red Bullok már tegnap is nagyon erősnek tűntek, de éreztük, hogy a harmadik hely ide és oda is eldőlhet köztünk és a Mercedes között” – fogalmazott a francia. “A negyedik hely nem rossz eredmény, főleg, hogy az autó sokkal jobb volt, mint a pénteki szabadedzéseken.”

“Különösen a kemény gumikon javultunk sokat, amelyekkel korábban szenvedtünk kicsit, most pedig a legjobb időt futottuk meg velük a Q1-ben. Ez ismét egy olyan hétvége, amelyen folyamatos fejlődést mutatunk, a versennyel kapcsolatban is jó érzéseim vannak.”