A caterhames Charles Picre záporoznak a büntetések mostanában. A francia ifjonc a múlt hétvégén a Koreai Nagydíjon két megrovást is kapott, és mivel így összejött a három figyelmeztetés, a Japán Nagydíjra automatikusan tízhelyes rajtbüntetést osztottak ki neki.


Pic a szuzukai időmérőn megint hibázott, ahogy Koreában, ezúttal is még piros lámpánál gurult ki a bokszutcából. A stewardok nem voltak elnézőek – és amúgy is, a további rajtbüntetés semmit sem számított volna a pilótának -, az ismételt kihágás miatt a Forma-1-ben első ízben már a rajt előtt bokszutca-áthajtásos büntetést szabtak ki a versenyzőre.
Picnek a rajtot követően öt körön belül kell majd letöltenie a büntetést, amivel minden bizonnyal nagyon csúnyán visszaesik majd.
Kérdés, hogy ha a francia legközelebb is valami butaságot csinál, mit kaphat – Indiában talán a rajtrács helyett Újdelhi belvárosából kell majd startolnia…
Két másik, még az utolsó szabadedzésen történt esetről is döntöttek a versenybírók: a Saubert 20 ezer euróra büntették, amiért a csapat rosszul tájékoztatta Nico Hülkenberget, aki így feltartotta a marussiás Max Chiltont, míg Nico Rosberg megkapta idei második megrovását, amiért a 130R kanyar előtt veszélyesen lassan, mindössze 90 km/órával kullogott, miközben Charles Pic 200 km/órával nagyobb tempóval közelített felé.
Úgy tűnik, Mark Webber Q2-ben történt “feltartásából” nem lett ügy, az épp pályára lépő ausztrál miatt lassítani kénytelen Sergio Perez maga is úgy nyilatkozott az időmérő után, hogy Webber nem okozott neki hátrányt, nem volt gyors körön.